VREDNOST IZVEDENIH GRAĐEVINSKIH RADOVA U SRBIJI U STALNIM CENAMA OPALA 13,5%

14. Nov 2022
Photo: Pixabay

Vrednost izvedenih građevinskih radova na teritoriji Srbije u stalnim cenama opala je 13,5% u odnosu na treći kvartal 2021. godine, dok je u tekućim cenama porasla 2,7%, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS). Kako je navedeno, vrednost izvedenih radova na zgradama opala je 17,7%, a na ostalim građevinama 11% u stalnim cenama.

Posmatrano prema regionima, vrednost izvedenih radova u ovom kvartalu, u odnosu na isti period prethodne godine, povećana je, u stalnim cenama, samo u regionu Šumadije i Zapadne Srbije 6,4%, dok je u ostalim regionima opala.

U Vojvodini vrednost izvedenih radova opala je 8,7%, u Beogradu 25 odsto, a u regionu Južne i Istočne Srbije nešto više od 34%.

Od ukupne vrednosti građevinskih radova, u Srbiji je izvedeno 94,7%, dok je preostalih 5,3% radova izvedeno na gradilištima u inostranstvu.

Vrednost izvedenih radova izvođača iz Srbije u trećem kvartalu ove godine, za radove koji su izvođeni u zemlji i inostranstvu, porasla je 4,8% u odnosu na isti kvartal 2021, u tekućim cenama, dok je u stalnim cenama opala 11,7%.

 

Izvor: stat.gov.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.