POVEĆAN INDEKS CENA STANOVA U SRBIJI, GODIŠNJA STOPA RASTA 13,7%

01. Feb 2023
Photo: Pixabay

Indeks cena stanova za Republiku Srbiju u četvrtom kvartalu 2022. iznosi 145,03 što, predstavlja rast u odnosu na treći kvartal prethodne godine kada je indeks iznosio 138,08. Ovo povećanje indeksa cena stanova prati trend rasta cena stanova koji je trajao cele prošle godine i koji je dostigao godišnju stopu rasta od 13,7% tokom poslednjeg kvartala 2022. Po nivou indeksa cena prednjače regioni Vojvodine i Grad Beograd, ali je kao i u prethodnih nekoliko kvartala najsnažniji rast cena u regionu Južne i istočne Srbije.

Kada se uporedi indeks cena stanova u Srbiji sa indeksima u zemljama Evrope, naša zemlja zauzima „zlatnu sredinu“ u odnosu na ostale evropske zemlje i beleži stabilan rast i kontinuiran razvoj ovog tržišta.

Republički geodetski zavod od trećeg kvartala 2022. godine objavljuje indeks cena stanova, razvijen je u skladu s međunarodnim metodološkim smernicama, koji građanima i privredi omogućava besplatan, transparentan i precizan uvid u podatke na osnovu kojih mogu da prate kretanja na tržištu stanova. Detaljan indeks cena stanova za četvrti kvartal možete pogledati ovde.

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.