LUKSUZNA STANOGRADNJA DIGLA CENE NEKRETNINA U CELOM BEOGRADU

15. Jan 2023
Photo: Pixabay

Dokle god je veća potražnja od ponude, cene stanova će ići naviše, izjavila je za RTS arhitekta Branka Bošnjak komentarišući situaciju da se tržišta nekretnina širom sveta „hlade“, dok u Srbiji cene kvadrata i dalje rastu.

Pored kupaca iz Srbije, sve je više stranaca koji se odlučuju da novac ulože u kupovinu nekretnina u Srbiji. Poslednjih nekoliko godina svedoci ekspanzije građevinarstva, a prevashodno stanogradnje.

„Pošto je poslednjih godina jako veliki priliv novih stanovnika u Beograd, onda i potražnja raste, ali i ekonomska kriza donosi ideju o ulaganju u nekretnine. Sve to podiže cenu nekretnina, ali ovako visoke cene su generisane izgradnjom u luks naseljima. Ta luks naselja su dala ogromne cene, što se prelilo i na cene u centralnim gradskim opštinama, a samim tim podigle su se cene i u prigradskim naseljima“, rekla je za RTS arhitekta Branka Bošnjak, prenosi biznis.rs.

Novim Generalnim planom, prema njenim rečima, definisaće se još mnogo zona za novogradnju, a kada se završi postupak legalizacije, stvoriće se fond novih legalnih uknjiženih stanova

„Očekujem da će se u narednih godinu-dve dana konsolidovati cene, a posle toga i da padnu“, procenila je Bošnjak.

Završetkom popisa stanovništva, kako je ukazala, stvoreni su uslovi da se izradi novi Generalni plan, koji definiše kompletan razvoj grada.

„Ovaj Generalni plan trebalo bi da reši jako veliki broj problema jer treba da bude i sanacioni i razvojni. Sanacioni jer treba da reši probleme saobraćaja, stanovanje u prigradskim naseljima koja su najčešće nehigijenska i ekološki nepovoljna“, ocenila je Branka Bošnjak.

Izvor: biznis.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.