INVESTICIJA U NEKRETNINE U TURSKOJ: LUKSUZ KOJI SE ISPLATI

26. Apr 2022
Photo: trust-united.com

Više od 300 sunčanih dana u godini, stan s pogledom na more ili na planine, niske poreske stope i povoljnije cene nekretnina nego u drugim mediteranskim zemljama, samo su neki od razloga zbog kojih se poslednjih godina mnogi odlučuju da investiraju u kupovinu nekretnine u Turskoj.

ALANJA

Ovaj trend prisutan je već duže u celoj Evropi, a sve više i kod nas, i to zahvaljujući turskoj kompaniji Trust United Real Estate & Construction, sa sedištem u Alanji, koja posluje i na Balkanu, a nedavno se predstavila i posetiocima Međunarodnog sajma turizma u Beogradu.

ULTRAPREMIUM PROJEKAT HOTELSKOG KARAKTERA SA 5 ZVEZDICA

Kompanija Trust United Ltd. (www.trust-united.com ) osnovana je 2004. godine i aktivno se bavi kupovinom i prodajom nekretnina u Alanji i okolnim gradovima, Sideu, Beleku, Antaliji i Istanbulu u Turskoj, kao i u turskom delu Kipra. Osim direktne prodaje, kompanija svojim klijentima pruža i sve druge usluge neophodne u procesu kupoprodaje nekretnina, kao što su osiguranje, knjigovodstvo, postprodaja i pravne usluge. Prodaju nekretnina u Turskoj već dugo plasiraju na evropskim tržištima, poput Švedske, Finske, Norveške, Danske, Holandije, Belgije, Engleske i Rusije, a poslednjih godina sve više posluju i sa klijentima iz balkanskih zemalja, uključujući i Srbiju.

DURMUŠ OZGEN, DIREKTOR TRUST UNITED-A, I TIJANA ARSIĆ, MENADŽER ZA BALKANSKO TRŽIŠTE

Od 2006. godine aktivno učestvuju na sajmovima širom Evrope, a njihov iskusan tim profesionalaca, na čelu sa direktorom Durmušom Ozgenom, na usluzi je svim zainteresovanima 24/7. Za kontakt sa klijentima sa našeg tržišta zadužena je Tijana Arsić, koja je bila i naša sagovornica.

Koliko je državljanima Srbije atraktivna ponuda kupovine nekretnina u Turskoj i koje su prednosti posedovanja nekretnine na turskom primorju, u poređenju, recimo, sa ostalim mediteranskim zemljama?

Mnogo je zainteresovanih poslednjih nekoliko godina, pre svega iz razloga što kupovinom nekretnine u Turskoj dobijete mnogo veći luksuz nego što je to moguće u bilo kojoj drugoj okolnoj zemlji. Osim povoljnih cena samih nekretnina, porezi na nekretninu su vrlo mali (izmedju 10 i 30 evra), kao i prosečna potrošačka korpa. Iako građanima Srbije ne treba viza za ulazak u Tursku, a kako se najavljuje, uskoro će to biti moguće i samo sa ličnom kartom, dodatna pogodnost je ta što kupovinom nekretnine dobijate boravišnu dozvolu za sve članove porodice. Kad na sve to dodamo više od 300 sunčanih dana u godini i prosečnu temperaturu od 15 stepeni, dobijamo savršeno mesto za investiciju ili život.

Kakve nekretnine imate u ponudi i šta sve ti stambeni kompleksi imaju od pratećeg sadržaja?

Ponuda koju imamo zaista je raznolika, počev od stanova koji su stari nekoliko godina, potpuno opremljeni nameštajem i spremni za useljenje, do stanova koji su u izgradnji, sa opremljenom kuhinjom i kupatilom. Svaki od kompleksa sadrži unutrašnji i spoljašnji bazen, saunu, teretanu, dečije igralište i druge objekte, što vam daje osećaj življenja kao u hotelu.

BESKAMATNO PLAĆANJE NA 24 MESEČNE RATE

Koji je raspon cena nekretnina?

Cene se kreću od 55.000 evra, za stanove u zgradama koje su udaljene oko kilometar od mora, pa sve do 250.000 evra Ili više, za objekte na prvoj liniji do mora.

Šta sve treba od dokumentacije i kako uopšte izgleda postupak kad stranac kupuje nerketninu u Turskoj?

Stan je moguće kupiti samo na osnovu pasoša bilo koje nacionalnosti. Najvažnije je odabrati nekretninu koja odgovara kupcu, sve ostalo je na našoj agenciji, počev od podnošenja dokumentacije za dobijanje vlasničkog lista, preko osiguranja, do boravišne dozvole i svega drugog neophodnog za život u Turskoj.

NAJVEĆI STAMBENO-HOTELSKI KOMPLEKS U TURSKOJ

Za koje vreme i kako može da se isplati investicija ako neko kupi stan u kojem će, recimo, boraviti samo za vreme letovanja?

Uloženi novac u nekretninu možete povratiti u roku od nekih 12 godina, ukoliko se izdaje na mesečnom nivou. Cene iznajmljivanja kreću se od 500 evra pa naviše.

 

Kontakt:

Trust United Ltd.

Çarşı Mh.Damlataş Cd. No:63/C

Alanya, Turkey

+381 66 51 81 142

www.trust-united.com

info@trust-united.com

tijana@trust.united.com  

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.