HOLIVUDSKA KUĆA SA MUZIČKOM ISTORIJOM PRODATA ZA 6,25 MILIONA DOLARA

11. Jan 2022
Photo: variety.com

Kuću u Holivud Hilsu, koja je nekad pripadal rok legendi Frenku Zapi, pevačica Lejdi Gaga prodala je glumici i modelu Lizi Džeger, ćerki Mika Džegera, za 6,25 miliona dolara.

LEJDI GAGA

Iako je u njoj i sama pronašla dosta inspiracije, pevačica se ipak odlučila za prodaju, ne krijući zadovoljstvo što kuća ostaje u vlasništvu onih koji cene dobru muziku.

Kuća je površine 600 metara kvadratnih, ima sedam spavaćih soba, šest kupatila i nekoliko pomoćnih zgrada. U sklopu imanja su staklenik i bazen, dok je teniski teren smešten na krovu zgrade, sa kog se pruža fenomenalan pogled na Holivud.

Vila je okružena lepim rastinjem i baštom koja je ograđena zidom sa unikatnim mozaicima.

Ono što je čini posebnom jeste činjenica da je pripadala muzičaru Frenku Zapi do njegove smrti 1993. godine i da ju je Ledi Gaga kupila 2016. godine od njegove porodice za 5,3 miliona dolara. Zanimljivo je da je Zapa kupio ovu kuću 1968. za svega 74.000 dolara.

Nije poznato koliko je izmena nekretnina istrpela, iako se svi sećaju pevačicine izjave, nakon što ju je kupila, da planira da je renovira, ali i da želi zadrži sve karakteristike starog enterijera.

U podrumu kuće nalazi se kompletna muzička oprema za snimanje i dva muzička studija. Navodno je Lejdi Gaga ovde snimila album Chromatica 2020.

Budući da kuća nije prodata preko javnog oglasa, slike enterijera koje su dostupne potiču još iz vremena kad je Frenk Zapa živeo u njoj.

Tekst: DRAGANA MINIĆ

Foto: variety.com

2022. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.