GENEKS KULA PRODATA ZA 20 MILIONA EVRA

06. Feb 2023
Photo: Vuk Vuković on Unsplah

Poslovna polovina Geneks kule u Novom Beogradu, jedan od simbola glavnog grada Srbije, danas je prodata za 2,4 milijarde dinara (oko 20,4 miliona evra) , objavio je N1.

Za kupovinu se nadmetalo sedam kupaca, a prema nezvaničnim saznanjima Blica, pobednik je firma Eureka Bar čiji je jedini vlasnik, prema zvaničnim podacima APR, Aleksandar Kajmaković, prenosi eKapija.com.

Firma kupac osnovana je 2011. godine i bavi se uslugama pripremanja i posluživanja pića. U trci za kupovinu Zapadne kapije Beograda, bili su NR DEVELOPMENT, Singidunum univerzitet, Zvonko Gobeljić, Tardycon holding limited, Samers, Exeone i Eureka Bar.

Poslovni deo Geneks kule je na prvoj licitaciji bila ponuđena za dve milijarde dinara, a na drugoj za 1,46 milijardi dinara. Početna cena za Geneks kulu na današnjoj licitaciji bila je 834 miliona dinara.

Novi vlasnik kupio je poslovni deo Geneks kule, koja se sastoji od 28 posebnih delova površine 14.943 kvadrata, zatim poslovnog prostora od 27. do 37. sprata površine 1.450,39 kvadrata, kao i poslovnog i garažnog prostora površine u osnovi 9.023 kvadrata i deset garaža od 6.445 kvadrata.

Stambeno-poslovni centar Geneks proglašen je za spomenik kulture u novembru 2021. godine.

Aleksandar Kajmaković (47) poznatiji je kao Aca Bosanac, kontroverzni biznismen koji je  vlasnik je "pola" Skadarlije, kafana, noćnih klubova, kafića, hotela u Beogradu, prenela je nova.rs.

Inače, Aca Bosanac je vlasnik restorana Temperament koji se nalazi u Beton hali, potom noćnog kluba La Fayette u Karađorđevoj ulici, kluba Casina na Terazijama, ujedno je vlasnik i hotela Casina, zatim kluba Teatro u Sarajevskoj, te splava Port kod Ušća, potom Caffe Theatre poznatiji pod nazivom Kod konja, potom kafića Boutique i ekskluzivnih apartmana pod istim imenom, a u Skadarliji drži Tri šešira, Dva goluba i Zlatni bokal, prenosi nova.rs.

 

Izvor: Ekapija

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.