ZGRADA AGENCIJE NEW MOMENT PROGLAŠENA ZA NAJBOLJE ARHITEKTONSKO DELO U 2022.

23. Dec 2022
Photo: New Moment

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS), na svečanosti u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, dodelilo je nagradu „Ranko Radović“ za 2022 godinu, iz oblasti arhitekture, u tri kategorije: za kritičko-teorijske radove o ahitekturi, urbanizmu i gradu; za realizovano arhitektonsko delo; za televizijske emisije, izložbe i multimedijalne prezentacije.

Investitor Lazar Sakan i projektanti Ana Mihailović i Marjana Ljevaja

Nagradu „Ranko Radović“ za realizovano arhitektonsko delo, u konkurenciji od 12 dospelih radova, dobiili su autori d.i.a. Ana Mihailović i d.i.a. Marjana Ljevaja za poslovno-stambeni objekat u Hilandarskoj ulici 14, koje je sedište i vlasništvo agencije New Moment. Novi objekat izgrađen je na mestu prethodnog objekta, u kom je osnovana agencija davne 1986. godine.

Nagrada je potvrdila višedecenijsko nastojanje agencije New Moment da učestvuje, pomaže i promoviše realizaciju ideja u kulturi i umetnosti.

Nagrada iz oblasti arhitekture, koja nosi ime arhitekte Ranko Radović, dodeljuje se od 2006. godine. Osnovana je sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše kritičko-teorijsku misao u oblasti arhitekture i arhitektonsko stvaralaštvo i samim tim ustanovljava kriterijume za njeno vrednovanje.

Stambeno-poslovni kompleks u Hilandarskoj 14

New Moment je najnagrađivanija marketinška agencija na Balkanu. U svojoj tradiciji dugoj 40 godina, agencija je sarađivala sa više od 500 brendova, a njen kreativni rad može se videti od Njujorka, Kanade, Indije, Francuske, Nemačke do drugih panevropskih zemalja. Agencija ima svoje kancelarije u svim zemljama bivše Jugoslavije, kao i u Bugarskoj i Albaniji, i broji preko 250 kreativnih ljudi. Osnivač agencije je Dragan Sakan, rodonačelnik advertajzinga u Srbiji, čovek koji je živeo kreativnost verujući da je ideja najjača valuta i da se najbolje vidi srcem. Agenciju trenutno vode njegovi sinovi Žarko i Lazar Sakan.

Tekst i fotografije: New Moment

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.