VELIKI POVRATAK SAVA CENTRA

23. Mar 2023
Photo: Delta Real Estate

Vest o otvaranju Sava centra u novembru 2023. godine senzacionalno je odjeknula širom Evrope. Najveći kongresni, kulturni i poslovni centar u jugoistočnoj Evropi, iz dana u dan vraća nekadašnji sjaj. Investicija u rekonstrukciju ovog objekta iznosiće preko 100 miliona evra. Investitor, kompanija Delta Real Estate, ističe da vrednost Sava centra seže daleko van granica naše zemlje. Novi koncept vratiće posao, zabavu i život u ovaj objekat, istovremeno pozicionirajući Sava centar kao snažnog pokretača kongresne industrije u regionu.

Foto: Delta Real Estate

Rekonstrukcija zgrade, koja se prostire na 100.000 kvadratnih metara, odvija se u dve paralelne faze. Prvo će objekat A otvoriti svoja vrata i predstaviti bogatu poslovno-komercijalnu zonu, kao i kongresnu zonu sa značajnim unapređenjima. Moderna kongresna zona ponudiće više od 40 sala za sastanke, glavnu kongresnu salu sa 1.100 mesta i jedinstvenu 3-D salu sa najnovijom audio i vizuelnom tehnologijom. Jedinstvenost ovog prostora prepoznali su organizatori događaja širom sveta. Sava centar će već u prvim mesecima biti domaćin domaćih i međunarodnih kongresa koji će okupiti hiljade ljudi, dok su mnoge kompanije odlučile da svoje konferencije, prezentacije, seminare i korporativne proslave organizuju upravo u Sava centru.

Foto: Deta Real Estate

Da Sava centar postaje prvoklasni poslovni centar govori i podatak da je veliki broj svetskih kompanija odlučio da svoje kancelarije smesti u ovoj zgradi. U Delta Real Estate ističu da je više od 60 odsto poslovnog prostora izdato u zakup i da su najinteresantniji poslovni prostori sa privatnim zelenim terasama. Pored blizine centra grada i najvažnijih saobraćajnica, ključne prednosti poslovnog prostora u Sava centru su maksimalna fleksibilnost, raznovrsna kvadratura, impresivna arhitektura i veliki broj parking mesta.

Foto: Delta Real Estate

Zahvaljujući komercijalnoj zoni, zaposleni u kompaniji, kao i sugrađani, konačno će imati mesto gde mogu sve da rade pod jednim krovom. Svetski poznati trgovinski lanci otvoriće svoje prodavnice u prizemlju zgrade, dok će na spratu biti luksuzni brendovi, najbolje iz sveta mode i ekskluzivnan restoran. Sve su prilike da Sava centar ponovo postane centralno mesto dešavanja u Beogradu.

Prve koncerte, filmske premijere i baletske predstave možemo očekivati nekoliko meseci kasnije, u prvoj polovini 2024. godine, kada je u planu otvaranje zgrade B, u kojoj se nalazi Plava sala. Na našu veliku radost, kapacitet ove sale biće veći i sada će to biti najveća sala u regionu sa 3.800 mesta.

Kancelarijski prostor / Foto: Delta Real Estate

Pored očuvanja i modernizacije objekta, a u skladu sa poslovnom politikom Delte, veliki akcenat je stavljen na povećanje energetske efikasnosti objekta. Prepoznatljivi stakleni omotač činiće troslojno staklo sa izuzetnim solarnim faktorom, dok će na krovu zgrade biti implementirani solarni paneli, što će uz LED osvetljenje dovesti do značajnih ušteda električne energije. Ovako koncipiran objekat obećava najvišu ocenu održivosti i energetske efikasnosti, a kao potvrdu imaće BREEAM sertifikat. Kao takav, poslužiće kao inspiracija za mnoge druge kongresne centre.

Tekt: Jovana Nikolić

Foto: Delta Real Estate

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.