UŠĆE ŠOPING CENTAR OČEKUJE VELIKU REKONSTRUKCIJU

23. May 2022
Photo: MPC Properties

Beogradsko tržište maloprodaje doživelo je značajan razvoj u prethodnih 10 godina, a u prestonici je izgrađen veliki broj prodajnih objekata raznih vrsta. Tržište je i dalje u ekspanziji, potrošnja i dalje raste visokim stopama, ali da bi se nosili sa izazovima koji se postavljaju pred tradicionalnu maloprodaju, biće potrebno napraviti značajan kvalitativni iskorak. Iako je domaće tržište manje pogođeno od ostalih, konsolidacija nakon pandemijskih restrikcija u uslovima stalnog rasta internet trgovine i dalje traje, a korisničko iskustvo se vraća u centar pažnje. Tokom prethodnog perioda, Ušće Shopping Center na Novom Beogradu etablirao se kao najposećeniji i svakako najuspešniji maloprodajni objekat u gradu. U cilju potvrđivanja ove pozicije, kompanija MPC Properties priprema projekat rekonstrukcije, koji će funkcionalno obogatiti ponudu i osvežiti vizuelni karakter objekta.

Ključne oblasti za projekat rekonstrukcije tržnog centra UŠĆE biće fokusirane na udobnost, donoseći nove i inovativne formate, kao što su izložbeni prostori i pop-up lokacije. Najveća transformacija ponude najavljena je u segmentu Hrane i Pića, sa brojnim novim sadržajima i planiranim zonama za sedenje na otvorenom. Posebno treba istaći izmenjenu fasadu objekta, koja će sada omogućiti potpuno otvoreno i ka spolja orjentisano prizemlje. Do sada potpuno zatvoren objekat dobiće niz uslužnih lokala sa baštama u prizemlju, čime će plato koji okružuje objekat dobiti novu funkciju. Akcenat je na značajnijoj integraciji i interakciji sa okolinom, što je za ovu lokaciju i objekat važno kvalitativno unapređenje. Novi koncept stvoriće i potpuno novi izraz fasade koja gleda ka Brankovom mostu, sa transparentnom staklenom fasadom gde su planirani restorani sa atraktivnim pogledom na grad, prenosi beobuild.rs.

Pored brojnih novih sadržaja u segmentu Hrane i Pića, planirane su i brojne mogućnosti za razonodu i zabavu, uključujući novu dečiju zonu na dva nivoa i buduću zimsku baštensku terasu sa velikim atraktivnim svetlarnikom. Novi arhitektonski pristup preuređenju UŠĆE Centra sa više svetlih, transparentnih površina i centralnim umetničkim instalacijama treba da transformiše doživljaj posetilaca, uz bolju povezanost spratova i vidljivost prodavnica, kao i unapređenu pešačku komunikaciju u unutrašnjosti. Planiran je i višenamenski prostor pod nazivom „New Market Square”, koji će doneti mogućnosti za različite vrste događaja i promocija, od sajmova hrane, koncerata i pozorišta, do uređenja doma.

Dok svi detalji oko vrednosti i rokova planirane rekonstrukcije ne budu poznati, pogledajte promo 3D prikaze osveženog izgleda tržnog centra na Ušću.

Izvor: beobuild.rs

Foto: MPC Properties

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.