U PODGORICI SE GRADI CORTEX SELO ZA ZAPOSLENE U IT INDUSTRIJI

26. Apr 2023
Photo: A12 Project

U Podgorici je u utorak predstavljen projekt Cortex sela, stambenog naselja koje će biti sagrađeno nedaleko od tržnih centara City Mall i BIG Shopping, uz obalu Morače, i koje treba da reši stambeno pitanje zaposlenih u domaćoj IT industriji. Projekat je iniciralo 19 IT kompanija, koje će pružiti potpunu podršku za svojih 115 zaposlenih i njihove porodice, prenosi investitor.me.

Foto: A12

Na ovaj način, udruženje crnogorskih IT kompanija ICT Cortex, članice klastera, kao i partneri na projektu, daće svoj doprinos u kreiranju ambijenta koji će smanjiti odlazak IT stručnjaka iz Crne Gore i omogućiti im lepšu i sigurniju budućnost u svojoj zemlji, poručili su ICT Cortex-a. Kompanije članice prihvatile da u periodu trajanja kredita, koji će trajati od 20 do 25 godina za zaposlene koji su zainteresovani, preuzmu na sebe plaćanje svih kamata.

Naselje obuhvata pet zgrada sa 115 stambenih jedinica, na površini od 12,5 hiljada kvadrata. Cortex selo će sačinjavati i zelene površine, podzemna garaža, parking, fitnes centar, park, dečije igralište, community centar i prostori za decu. Cilj projekta je da donese brojne nematerijalne vrednosti i više uključi vrednosti sela u gradsku sredinu.

Foto: A12

Ovu ideju su prepoznali i investitori, građevinska firma Eurozox, koja je kao društveno odgovorna kompanije kroz ovaj projekat odlučila da pokaže standard gradnje.

Projekat je značajnu podršku dobio i od NLB banke koja je ponudila izuzetno povoljne stambene kredite.

Autor idejnog rešenja projekta Cortex selo je podgorički arhitektonski studio A12 Project.

Izvor: investitor.me

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.