SREMSKA MITROVICA DOBIJA SAVREMENI REGIONALNI IT CENTAR

07. Oct 2022
Photo: freepik.com

Grad Sremska Mitrovica raspisao je tender za izradu kompletne projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju IT centra u tom gradu.

Objekat je planiran na uglu ulica Železničke i Fruškogorske, na površini između 1.800 do 2.000 metara kvadratnih, kao jednospratni, moguće i dvospratni.

Osnovna koncepcija objekta je regionalni hab IT industrije, kao mesto gde zainteresovane kompanije mogu da pozicioniraju svoje poslovne aktivnosti, navedeno je u projektnom zadatku.

To podrazumeva deo prostora u vidu „multi“ ili „open space“ dela spratova koji su fleksibilni za organizaciju prema prostornim potrebama korisnika.

U prizemlju je obavezno predvideti glavnu multifunkcionalnu salu koja će imate sve karakteristike bioskopske sale, sale za multimedijalne prezentacije kao i opciju da služi kao amfiteatar u slučaju potrebe održavanja edukativnih skupova.

Želja naručioca, dodaje se, je da stvori moderan multifunkcionalni objekat koji bi doneo jedan novi kvalitet gradu, pa je potrebno da sala može da funkcioniše nezavisno od režima rada ostatka objekta, to jest da prima posetioce i u večernjim časovima i vikendom.

Takođe je poželjno, ali nije obavezujuće, iskoristiti i arhitektonski inkorporirati pročelje i delove fasade postojećeg objekta Doma Vojske.

Planirano je i da objekat u suterenskoj etaži ima planiranu garažu, sa minimalno 2 mesta opremljena elektro punjačima.

Takođe, trebalo bi da IT centar po mogućnosti bude objekat „A“ energetskog razreda.

Tender je otvoren do 17. oktobra.

 

Izvor: ekapija.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.