RASPISAN KONKURS ZA UREĐENJE KOMPLEKSA STUDENTSKI GRAD

28. Jul 2022
Photo: sc.rs

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije, a uz podršku UNDP-a, raspisalo je javni međunarodni jednostepeni arhitektonsko-urbanistički konkurs za uređenje kompleksa, izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih smeštajnih kapaciteta u kompleksu „Studentski grad“ na Novom Beogradu.

Plan je da objekat studentskog doma u Studentskom gradu u Beogradu, za koji je raspisan javni međunarodni arhitektonsko-urbanistički konkurs, bude površine približno 24.000 kvadratnih metara, sa ukupno 1.000 novih mesta za smeštaj studenata.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da je izgradnja novih kapaciteta u „Studentskom gradu“ deo napora Ministarstva da se unapredi studentski standard u Republici Srbiji. Ružić je naveo da je u okviru projekta „Studentsko stanovanje“ koji se realizuje uz podršku Razvojne banke Saveta Evrope CEB, obezbeđeno 48.500.000 evra za izgradnju novih i rekonstrukciju i dogradnju postojećih studentskih domova.

U prvoj fazi, pored novog objekta u Studentskom gradu, uložiće se sredstva za završetak studentskog doma u Nišu, čime obezbeđujemo ukupno 1.400 novih mesta u studentskim domovima u ova dva univerzitetska centra, rekao je on, prenosi ekapija.com.

Program „Studentsko stanovanje“, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizuje uz tehničku podršku UNDP-a, navodi se u saopštenju.

Kako je precizirano sajtu Udruženja arhitekata Srbije, krajnji rok za podnošenje konkursnih radova je 25. oktobar, a objavljivanje rezultata konkursa planirano je 14. novembra.

Ukoliko do utvrđenog roka pristigne najmanje 10 radova i ukoliko isti zadovoljavaju propozicije konkursa dodeliće se sledeće nagrade u ukupnom iznosu od 56.000 američkih dolara: prva nagrada doneće 28.000 američkih dolara, druga 14.000, treća 7.000, a pet otkupa dobiće po 1.400 američkih dolara.

 

Izvor: ekapija.com

2022. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.