POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU SPORTSKOG CENTRA RADNIČKI U BEOGRADU

24. Apr 2023
Photo: Centar za planiranje urbanog razvoja CEP

Kamen temeljac za izgradnju novog Sportsko-rekreativnog centra Radnički u Beogradu položen je u petak, a povodom obeležavanja 103 godine rada i postojanja najstarijeg sportskog društva u našoj zemlji. Kamen temeljac položio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa sportistima, prenosi eKapija.

Vučić je rekao da je zbog prebogate istorije Sportskog društva Radnički država opredelila veliki novac za izgradnju multifunkcionalne dvorane, te je predložio da ponese ime čuvenog košarkaškog trenera Dušana Dude Ivkovića. Vučić je rekao da je Ivković bio usredsređen i fokusiran na budućnost Radničkog i želeo da ostavi nešto što će biti na ponos svim građanima Srbije, da bude njegovo zaveštanje.

Vremensku kapsulu u temelj, zajedno sa Vučićem, postavili su sinovi Dušana Ivkovića, Petar i Pavle, kao i džudista Aleksandar Kukolj.

Dvorana bi trebalo da bude završena za dve godine.

„Biće izgrađeno 187 parking mesta, kao i sala za treninge, borilačke sportove, streljana i sve što je potrebno. Za dve godine ćemo otvoriti novu halu, ovo će biti veličanstven objekat i za uživanje svima. Projektom je predviđena izgradnja savremenog sportskog objekta sa dvoranom kapaciteta od 1.025 gledalaca, uključujući administrativni deo i niz pratećih komercijalnih namena”, rekao je Vučić.

Ukupna bruto izgrađena površina savremenog sportskog objekta iznosiće 18.753 kvadratna metra. Multifunkcionalna sportska dvorana predviđena je za održavanje košarkaških, rukometnih i odbojkaških utakmica, kao i drugih manifestacija koje ne moraju biti isključivo sportske.

Izvor: ekapija.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.