OVE GODINE POČINJE GRADNJA NACIONALNOG I JOŠ ČETIRI STADIONA U SRBIJI

18. Apr 2023
Photo: Alessandra Barbieri on Pixabay

Izgradnja novih fudbalskih stadiona u Zaječaru, Loznici i Leskovcu je u toku, a iz Fudbalskog saveza Srbije potvrdili su da će nove stadione dobiti i Beograd, Pančevo, Zrenjanin i Kragujevac. IZ FSS podsećaju i da bi u toku ove godine trebalo da počne i izgradnja Nacionalnog stadiona kapaciteta 55.000 mesta, prenosi ekapija.com.

„Važno je apostrofirati da će naša zemlja, zahvaljujući inicijativi i ulaganjima Vlade Republike Srbije, uskoro dobiti tri nova stadiona – u Leskovcu, Loznici i Zaječaru, koji zadovoljavaju stroge standarde UEFA. Novi stadioni biće izgrađeni i u Pančevu, Beogradu, Zrenjaninu, Kragujevcu. Takođe, ove godine definitivno počinje i izgradnja Nacionalnog stadiona kapaciteta 55.000 mesta“, navodi se na sajtu FSS.

Dodaje se i da su članovi Izvršnog odbora FSS upoznati sa trenutnom infrastrukturnom situacijom u Srbiji, stanjem stadiona i uslovima za licenciranje.

„U skladu sa odredbama odgovarajućih pravilnika o licenciranju klubova FSS za takmičenja u organizaciji UEFA, Super ligi i Prvoj ligi, odnosno ispunjenja infrastrukturnih kriterijuma, izvršen je obilazak 44 stadiona u Srbiji. Prvi put u postupku licenciranja učestvuju i klubovi srpskih liga (4 grupe), koji su podneli zahteve za dobijanje licence za takmičenje u Prvoj ligi za sezonu 2023/2024“,  navode iz FSS.

Izvor: eKapija

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.