NA NOVOM BEOGRADU KREĆE IZGRADNJA STAMBENO-POSLOVNOG KOMPLEKSA „NEWPORT“

17. Oct 2022
Photo: ekapija.com

U neposrednoj blizini kompleksa West 65 i Wellport, kao i Airport City-a na Novom Beogradu uskoro će početi zidanje novih kvadrata u okviru novoplaniranog kompleksa „Newport“.

Naime, kako se navodi u urbanističkom projektu koji je za potrebe privrednog društva ABC Development izradio Bureau Cube Partners, na parceli od 15.686 metara kvadratnih će biti izgrađeno sedam objekata, od toga šest stambeno-poslovnih i jedan poslovni.

Njihova gradnja je podeljena u dve faze, a predmet urbanističkog projekta, koji se nalazi na javnoj prezentaciji, jeste prva faza koja podrazumeva gradnju objekata A1, A2 i A3, od kojih će A3 biti prizeman i namenjen samo poslovanju.

Na predmetnoj parceli postoje izgrađeni objekti, koji su planirani za rušenje.

Sa jugozapadne strane kompleksa predmetni kompleks uspostavlja regulaciju sa Ulicom Tadije Sondermajera, a na severoistoku uspostavlja regulaciju sa Bulevarom heroja sa Košara. „Ovim urbanističkim projektom detaljno je razrađena faza I, čime je omogućeno njeno dalje sprovođenje nakon potvrđivanja urbanističkog projekta i to pribavljanjem lokacijskih uslova a potom i građevinske dozvole“, pojašnjeno je u dokumentu.

Realizacija faze II poslovnog kompleksa „Newport“, koja je definisana ovim urbanističkim projektom, uslovljena je izradom i potvrđivanjem zasebnog urbanističkog projekta sa detaljnom razradom.

Ukupna nadzemna bruto razvijena građevinska površina (BRGP) svih objekata u okviru stambeno-poslovnog kompleksa „Newport“ za obe faze, iznosi 50.094 metara kvadratnih.

Idejnim arhitektonskim rešenjem su predviđene podzemne etaže na kojima je planirana podzemna garaža u dva nivoa sa potrebnim tehničkim prostorijama.

Jedan broj stambenih i poslovnih jedinica je predviđen i u objektu A2. Poslovni objekat A3 je pozicioniran uz objekat A2 i dvostrano je uzidan. Objekat A3 je prizemne spratnosti i planirana su četiri poslovna prostora površine oko 60 metara kvadratnih.

Javna prezentacija urbanističkog projekta će trajati od 24. do 31. oktobra.

 

Izvor: ekapija.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.