IZGRADNJA GONDOLE „NOVAK ĐOKOVIĆ“ OD VRNJAČKE BANJE DO GOČA POČINJE SREDINOM 2023.

16. Dec 2022
Photo: freepik.com

Gondola „Novak Đoković“, na trasi od centra Vrnjačke Banje do planine Goč, počeće da se gradi sredinom sledeće godine, najavio je predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

„Gondola će biti dugačka 7,1 kilometar gradiće se u partnerstvu sa porodicom Đoković i nosiće ime najpoznatijeg srpskog sportiste Novaka Đokovića“, rekao je Đurović na promociji magazina Balkan Travel – Vrnjačka Banja, prenosi ekapija.com.

Prvi čovek opštine je izrazio očekivanje da će Vrnjačka Banja ove godine postići rekord banjskog turizma u Srbiji kada je reč o posećenosti.

„Ove godine očekujemo da ćemo imati oko milion i četiri stotine hiljada noćenja, čime ćemo biti apsolutni rekorderi banjskog turizma u Srbiji i gotovo ujednačeni sa najprestižnijim turističkim centrima naše zemlje. U poslednjih četiri do pet godina uloženo je više od 200 miliona evra privatnih investicija u Vrnjačku Banju, što znači da su prirodni potencijali naše opštine prepoznati na pravi način kao mesto koje okuplja brojne investitore“, kazao je on.

U 2023. godini Đurović očekuje da Vrnjačka Banja postane jedan od lidera turizma na Balkanu.

„Vrnjačka Banja će u 2023. godini dobiti novi tunel koji se gradi ispod Crkvenog brda, kao i multimedijalni prostor koji će odslikavati istorijat Vrnjačke Banje. Sledeće godine nastavljamo sa izgradnjom zatvorenog akva parka i to će biti jedan od najvećih projekata u regionu“, neke su od investicija koje je najavio Đurović.

 

Izvor: ekapija.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.