IKEA KUPILA PLAC U INDUSTRIJSKOJ ZONI U NIŠU

11. Jan 2023
Photo: Jueun Song on Unsplash

Još od 2009. godine više puta je najavljen dolazak švedske kompanije IKEA u Niš, a zasad je poznato, kako je rekla gradonačelnica Dragana Sotirovski, samo da je najveći prodavac nameštaja na svetu kupio 14 ha prostora u Industrijskoj zoni u Čamurliji. Ni iz Grada ni iz kompanije IKEA ne otkrivaju šta tačno spremaju, a iz Kancelarije za lokalni razvoj kažu da IKEA nastavlja svoj projekat i čeka se pismo o namerama, prenosi ekapija.com.

Godinama se čeka dolazak u Niš najpoznatije kompanije za proizvodnju nameštaja koja svoje prodajni objekat, što se tiče Srbije, ima samo u Beogradu. Gradonačelnica Dragana Sotirovski je i na pretposlednjoj sednici Skupštine Grada, ali i na godišnjoj konferenciji, rekla da su imali sastanke sa predstavnicima švedske kompanije.

Ona je ranije, na sednici Skupštine, rekla da su sa predstavnicima IKEA dogovorili rokove, ali nije ih otkrila.

Ni iz kompanije IKEA nisu želeli da otkriju detalje.

“Za nas u kompaniji IKEA srpsko tržište je veoma važno i prepoznajemo da ima mnogo potencijala. Mi konstantno tražimo načine da naš asortiman i rešenja za uređenje doma približimo što većem broju kupaca, ali u ovom trenutku ne možemo mnogo da otkrivamo. Čim više informacija o daljem razvoju bude dostupno, rado ćemo ih podeliti”, rekli su iz kompsnije IKEA su za Južne vesti.

Dolazak kompanije IKEA u Niš najavljivan je i 2009, 2010, 2011, pa i u martu 2012. godine kada je tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić rekao da bi jedna od 5 prodavnica ove kompanije trebalo da bude i u Nišu. Februara 2013. godine je tadašnji gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao da bi objekti švedske kompanije trebalo da budu izgrađeni na prostoru pored puta koji vodi ka niškom selu Čamurlija. Tokom 2019. godine u Nišu je otvoren IKEA centar za isporuku.

 

Izvor: ekapija.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.