HOMES&VILLAS: INTIMNI KOMFOR NA EKSKLUZIVNIM LOKACIJAMA

09. Oct 2022
Photo: homesandvillas.rs

Luksuzni stanovi na ekskluzivnim lokacijama u Beogradu uvek su traženi i na ceni, između ostalog i zato što ih nema dovoljno u ponudi. Pogotovo ne onih koji svojim stanarima pružaju istovremeno najmoderniji komfor i potpunu intimu u mirnom okruženju. Prepoznavši potrebu tržišta za kvalitetnim stanovima na elitnim lokacijama, tim stručnjaka koji stoji iza brenda Homes&Villas projektovao je četiri stambene zgrade koje se istovremeno grade na najlepšim lokacijama na Vračaru i Dedinju. Sa Dejanom Racićem, osnivačem i partnerom Homes&Villas, razgovaramo o tome zašto su ovi projekti posebni i koji kvalitet stanovanja će pružiti svojim budućim vlasnicima.

DEJAN RACIĆ, OSNIVAČ I PARTNER, HOMES&VILLAS

Homes&Villas je nov brend na našem tržitu nekretnina koji će se premijerno predstaviti sa četiri stambena projekta na elitnim gradskim lokacijama – Vračaru i Dedinju. Šta je zajedničko ovim projektima i šta ih izdvaja u odnosu na ponudu sličnih objekata?

Homes&Villas je brend orijentisan ka višem segmentu tržišta stambenih projekata koji se odlikuje, pre svega, ekskluzivnošću lokacija, visokim kvalitetom i udobnošću koji nosi život u prostranim i odlično projektovanim stanovima u manjim zgradama sa 10-12 jedinica po zgradi. Primetili smo da na tržištu nedostaje stanova koji su na dobrim lokacijama, a kvalitetom i udobnošću odgovaraju zahtevima sadašnjih kupaca.

Zašto su Vračar i Dedinje bili najbolji izbor za ovaj tip stambenih zgrada i koje su prednosti mikrolokacija na kojima se objekti grade?

U svesti Beograđana, Neimar i Dedinje predstavljaju sinonim za najlepše i najekskluzivnije delove grada. Ova naselja za stanovnike istih znače mir, prijatnost i udobnost. S obzirom na našu orijentaciju ka manjim projektima koji odišu intimnošću i udobnošću, izabrali smo da upravo tu gradimo naše projekte koji odudaraju od masovnog karaktera velikih naselja.

OBJEKAT NA DEDINJU

Sva četiri objekta projektovana su i grade se po najvišim standardima – od sistema grejanja i hlađenja do fasade. Koja ste sve inovativna rešenja primenili, a koja doprinose održivosti objekata, pa i samog budućeg stanovanja?

Pre svega, koristimo materijale visokog kvaliteta – od troslojnog parketa, preko italijanske keramike i sanitarija, vrhunske aluminijumske spoljne stolarije, kvalitetne fasade i sigurnosnih ulaznih vrata. Kad govorimo o grejanju i hlađenju, u svim objektima na Vračaru smo se opredelili za sisteme toplotnih pumpi, podnog grejanja i fen-coil hlađenja. Takav sistem obezbeđuje vrhunsku udobnost i u zimskim i u letnjim mesecima, i odlikuje ga znanto manji utrošak energije nego što bi to bio slučaj sa klasičnim rešenjima za grejanje i hlađenje.

OBJEKAT U LAMARTINOVOJ

Sva četiri objekta projektovana su po sistemu „pametnih kuća“. Šta to sve obuhvata?

Sistem „pametna kuća“ omogućava kontrolu sistema grejanje/hlađenje, sistema zasenčivanja i zamračivanja prostorija, multimedije i ostalih ugrađenih sistema sa jednog mesta. Kupcima dajemo mogućnost i da unaprede sistem, odnosno, prošire mogućnosti daljinskog upravljanja, ukoliko to žele.

Šta biste izdvojili kao najvažnije kvalitete svakog od ova četiri objekta posebno?

Naš projekat koji je u izgradnji u Lamartinovoj ulici izuzetne je spoljašnje arhitekture i siguran sam da će stanovnicima Vračara uskoro postati prepoznatiljiv orijentir u ovom delu grada. U okviru ovog objekta nalaze se i dva penthausa koji predstavljaju vrhunac modernog luksuznog načina života. Projekat sa čijom izgradnjom krećemo u septembru u Omladinskoj ulici na Dedinju pruža izuzetan mir i komfor velikih porodičnih stambenih jedinica koje i priliče tom delu grada. Projekat u Hadži Milentijevoj 72 je takođe vrlo zanimljive i dinamične spoljne arhitekture i poseduje kvalitet koji Neimar nosi sa sobom, na raskršću dve mirne ulice. Biće okružen zelenilom i nudi stanove veličina koje zadovoljavaju različite tipove kupaca – porodice, ali i pojedince ili parove koji traže mir i ekskluzivnost. Slično je i sa projektom u Moravskoj ulici, koji predstavlja verovatno najlepšu lokaciju u našem portfoliju i odličan je primer visokog stila i modernosti.

OBJEKAT U HADŽI MILENTIJEVOJ

Zanimljivo je da sva četiri objekta gradite istovremeno, što je veliki izazov, posebno danas u vreme globalne krize. Kako ste se spremili za eventualne rizike i kad je planiran završetak gradnje?

Prvi projekat završavamo u prvom kvartalu sledeće godine, dok će ostali biti završeni do kraja sledeće godine. Smatramo da tržišna niša koju smo targetirali neće trpeti nikakve posledice eventualne veće globalne krize. S obzirom na ekskluzivnost lokacija i visok kvalitet, svakako da smo izloženi i većim troškovima, ali je ovaj specifičan segment tržišta ograničen u ponudi, pa smatram da ćemo sa našim projektima uvek biti konkurentni.  

Jedna od najvažnijih garancija kvaliteta i rokova gradnje svakako je čnjenica da iza brenda Homes&Villas stoji tim stručnjaka kosultantske kompanije JAI Development & Consulting, sa dugogodišnjim iskustvom u razvoju projekata nekretnina. Ko čini ovaj tim i koje referentne projekte ste već realizovali?

JAI time čine uglavnom ljudi koji su svoje znanje i iskustvo inicijalno stekli u korporaciji koja se upravo bavila razvojem nekretnina, i to velikih projekata, kako u komercijalnom, tako i u rezidencijalnom sektoru. Nakon dugogodišnjeg rada u ovoj industriji, 2012. godine smo započeli rad na manjim projektima, uglavnom rezidencijalnog tipa, da bi u skorije vreme obnovili rad na većim projektima, kao što je kancelarijska zgrada Artklasa i gastro-park Gastrošor.

Tekst: Petar Dobrosavljević

Foto: homesandvillas.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.