GREEN ESCAPE: URBANI ORGANSKI KONCEPT SAVREMENOG POSLOVNOG PROSTORA

27. Mar 2023
Photo: IMEL Group

K3, prva završena zgrada budućeg poslovnog kompleksa Green Escape, najnoviji je dragulj u portfoliju IMEL Grupe, koja je već pet decenija sinonim za vrhunsku gradnju i razvoj modernog Novog Beograda.

Već poznat kao nova poslovna oaza Novog Beograda, Green Escape je dizajniran da bude najsavremeniji poslovni kompleks i idealno mesto za miran i produktivan rad u zelenom okruženju na ivici urbane zone. Kompleks se nalazi u Bloku 51 na Novom Beogradu, pored autoputa E75 i u neposrednoj blizini Aerodroma Nikola Tesla, i dobro je saobraćajno povezan sa centrom grada koji je udaljen samo 5,5 km.

K3 zgradu je projektovao tim studija Arhi.pro / Foto: IMEL

K3 predstavlja jedinstvenu simbiozu moderne arhitekture i prirode, pružajući udobnost i funkcionalnost kroz savršenu kombinaciju kvaliteta i pažljivo osmišljenog dizajna. Vrhunska gradnja, napredni tehnički sistemi, pretežno staklene površine na fasadi, prozori koji se otvaraju u svim kancelarijama, kao i pažljivo osmišljeni dodatni sadržaji koji će zakupcima pružiti brojne pogodnosti, bili su imperativi u fazi projektovanja.

Objekat ima savremene tehničke sisteme, posebno kada je reč o ventilaciji, koji obezbeđuju zdravo radno okruženje. Zakupci imaju mogućnost organizovanja radnog prostora u skladu sa svojim potrebama i razvojem poslovanja zahvaljujući opciji fleksibilne organizacije prostora koja se kreće od 505 m2 do 1.580 m2 na pet spratova, ukupne površine 14.000 m2.

Foto: IMEL

Zelene površine i fontane omogućiće zasposlenima da se odmore od posla i uživaju na otvorenom, dok spektakularni ulazni portal i predvorje sa dvostrukom visinom daju svojevsrtan pečat enterijeru.

Ceo projekat Green Escape ima za cilj da postane sinonim za moderno, savremeno, tehnološki napredno, ali i zdravo, racionalno i održivo radno okruženje po meri savremenog čoveka. Njegovo projektovanje i izgradnja predstavljaju korak ka budućnosti u razvoju poslovnog okruženja na beogradskom tržištu nekretnina.

Urbani organski koncept čitavog kompleksa ogleda se u kombinaciji zelenila i prirodnih organskih materijala, s jedne strane, kao i prepoznatljivoj urbanoj atmosferi Soho stila, interpretiranoj kroz organizaciju, formu i materijalizaciju otvorenih prostora i samih objekata koji čine poslovnu zonu.

Foto: IMEL

Sve tri zgrade ovog kompleksa su projektovane kao moderni, tehnološki napredni i funkcionalni kancelarijski prostori koje u okviru svojih kapaciteta mogu prilično fleksibilno da prime različite programske sadržaje u okviru komercijalne delatnosti i zadovolje sve specifične zahteve budućih klijenata. Na ovaj način klijent dobija tehnološki napredan prostor po meri.

Foto: IMEL

Ceo kompleks se razvija kao nova gradska poslovna četvrt, koja nudi mnoge pogodnosti i dodatne vrednosti u odnosu na standardnu ponudu poslovnog prostora u Beogradu. Širok spektar dodatnih sadržaja obuhvata hotelske objekte, poslovne apartmane, konferencijske sale, kancelarije za iznajmljivanje, spa centar sa bazenom i svim pratećim sadržajima, sportske sadržaje i terene, staze za trčanje, usluge čuvanja dece, prodavnice i usluge i drugo. Sam ambijent i okruženje poslovne četvrti predstavlja novi gradski kutak sa uređenim trgom, dekorativnim zelenilom, vodenim površinama, fontanama, i puno otvorenog i zatvorenog prostora za sedenje, opuštanje i neformalno poslovanje.

Nakon što je prošle godine završena zgrada K3, IMEL Grupa planira da 2023. godine razvije multifunkcionalnu zgradu K2, koja će uključivati hotel sa četiri zvezdice, dodatne maloprodajne i ugostiteljske prostore, kao i dodatni poslovni prostor za iznajmljivanje. U toku su pregovori za izgradnju poslovne zgrade po meri na parceli K1 sa renomiranom međunarodnom kompanijom.

MIRKO UROŠEVIĆ, VLASNIK I GENERALNI DIREKTOR

Mirko Urošević, vlasnik i direktor / Foto: Goran Zlatković

„Od samog početka našeg poslovanja, ranih 80-ih, novobeogradsko tržište nam je dalo šansu da podignemo standard kroz planiranje i razvoj poslovnih i stambenih objekata. Kao rezultat toga, za sobom smo ostavili niz referentnih objekata koji su i danas značajna obeležja ovog dela prestonice. Green Escape kompleks predstavlja krunu našeg razvoja i vodeći objekat u našem portfoliju za izdavanje. Očekujemo da će se trend poboljšanja poslovne klime za investitore nastaviti na našem tržištu i da će Beograd dobiti još projekata ovakvog kvaliteta.

Kao kompanija sa dugogodišnjom i plodnom građevinskom ekspertizom, smatramo da je potrebno održavati tradiciju i reputaciju onoliko koliko je potrebno stalno tražiti sveže informacije i usvajati nove trendove. Zato smo ponosni na činjenicu da se naše ime već pet decenija koristi kao sinonim za kvalitetnu gradnju. Poštujemo svoju okolinu, a posebno konkurenciju. Svaki novi projekat, njihov ili naš, vidimo kao priliku da nadogradimo svoje znanje i poboljšamo naše građevinske standarde.”

O IMEL GRUPI

Foto: IMEL

IMEL Grupa je osnovana 1981. godine kao mešovito akcionarsko društvo. Poslovanje kompanije obuhvata inženjering, projektovanje, planiranje i izgradnju objekata kako za tržište tako i za renomirane investitore ili klijente. Kao developer, kompanija stalno radi na istraživanju i razvoju novih lokacija.

Pored poznatog angažmana na izgradnji Novog Beograda, stručnjaci IMEL-a radili su na projektima u Švedskoj, Rusiji, Turkmenistanu i Kazahstanu. Danas je IMEL Grupa moderna kompanija koja uspešno nastavlja svoj razvoj u skladu sa zahtevima tržišta. Kompanija je sinonim za kvalitet, praćenje i primenu savremenih tehnoloških rešenja u svim delatnostima u cilju postizanja najviših standarda proizvoda i usluga kao i zadovoljstva svojih klijenata.

IMEL Properties je osnovan 2010. godine kao kompanija za upravljanje i održavanje nekretnina u vlasništvu IMEL-a i nekretnina koje je IMEL izgradio za svoje klijente.

Tekst: Jovana Nikolić

Foto: IMEL Group

 

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.