ĐOKOVIĆ GRADI GONDOLU I HOTELSKI KOMPLEKS NA GOČU

16. Nov 2022
Photo: euronews.com

Novak Đoković, naš najbolji teniser, pored luksuznog hotelskog kompleksa na padinama Goča planira da izgradi i panoramsku gondolu od centra Vrnjačke Banje do vrha ove planine.

Gradskom veću Vrnjačke Banje nedavno je stiglo pismo o namerama za izgradnju nove vrnjačke atrakcije i uspostavljanju partnerske saradnje sa ovdašnjom lokalnom samoupravom, novosti.rs pišu.

„Porodica Đoković želi da u narednom periodu sa našom opštinom stupi u javno-privatno partnerstvo. Za početak oni bi preuzeli na sebe izradu projektno-tehničke dokumentacije, što je prilično zahtevna i veoma skupa stavka, spremni su da finansiraju projekat, a potom i da održavaju tu gondolu“, rekao je Ivan Džatić, zamenik predsednika Opštine Vrnjačka Banja, nakon sednice Gradskog veća.

On navodi da ova ideja nije nova, a da bi se investicija veoma brzo isplatila.

„Korist za Vrnjačku Banju bila bi višestruka. Sam dolazak Novaka Đokovića, jednog od najboljih svetskih sportista svih vremena, bez ikakve dileme privući će nove investitore i pokazati da je naša opština veoma pogodna za ulaganje u turistički potencijal, kao i u razvoj privrede“, dodao je Džatić.

Pre izvesnog vremena, porodica Đoković je kupila zemljište površine 1,17 hektara nedaleko od lokalnog puta Vrnjačka Banja-Goč, na kojem namerava da izgradi luksuzni hotel sa apartmanskim naseljem i svim pratećim sadržajima, navode Novosti.

Planirani kompleks prostiraće se na 25.000 kvadratnih metara, a vrednost investicije procenjuje se na oko 20 miliona evra. Inače, prema saznanjima Novosti, Novak je ozbiljno zainteresovan i za kupovinu zemljišta na vrnjačkoj strani planine Goč, gde želi da izgradi vikend-naselje sa atraktivnim sportsko-rekreativnim i turističkim sadržajima.

 

Izvor: novosti.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.