COLLIERS SKLOPIO PARTNERSTVO SA WEST PROPERTIES U SRBIJI

04. Jul 2022
Photo: Vladimir Vukicevic, CEO, West Properties; Chris McLernon, Global Chief Executive Officer of Real Estate Services, Colliers; Vladimir Popovic, Managing Director, West Properties; Davoud Amel-Azizpour, CEO, EMEA, Colliers; Steve J.Froustis, Capital Markets

Colliers, vodeća globalna kompanija za pružanje profesionalnih usluga u sektoru nekretnina i upravljanje investicijama, saopštila je danas da je sklopila partnerski ugovor u EMEA regionu (Evropa, Bliski Istok i Afrika) sa vodećom kompanijom u Srbiji za pružanje usluga u sektoru nekretnina, West Properties.

Ovim partnerstvom, Colliers, koji već posluje u susednim zemljama, proširuje svoje usluge u Jugoistočnoj Evropi. West Properties, sa sedištem u Beogradu, je kompanija sa 20 godina iskustva u poslovanju sa domaćim i međunarodnim klijentima na srpskom tržištu nekretnina. Kompaniju su osnovali i vode Vladimir Vukićević, CEO, i Vladimir Popović, izvršni direktor. West Properties nudi svojim klijentima kompletan spektar usluga u sektoru nekretnina, uključujući brokerske usluge za investitore i zakupce, savetodavne usluge za tržišta kapitala, usluge projektnog finansiranja, upravljanja imovinom, procenom vrednosti i upravljanja projektima.  

„Ovo partnerstvo donosi još jedno ključno evropsko tržište u Colliers-ov EMEA region. Svedoci smo velike potražnje i zakupaca i investitora u Srbiji zbog pozitivnog rasta BDP-a i dostupnosti povoljnih fondova. Ovu veliku potražnju najbolje ilustruje podatak da je broj prometovanih nekretnina u glavnom gradu Srbije, Beogradu, prošle godine porastao 25 odsto, dok je vrednost imovine na tržištu iznosila 6,1 milijardu evra, što je 50 odsto više nego u 2020. Uvereni smo da će naše novo poslovanje u Srbiji obeležiti dugoročni rast i saradnja sa našim kolegama i klijentima u Jugoistočnoj Evropi i širom EMEA regiona”, kaže Davoud Amel-Azizpour, CEO EMEA sektora u Colliers-u.

„Tim kompanije West Properties uzbuđen je što postajemo deo Colliers-a, vodećeg svetskog brenda u poslovanju na tržištu nekretnina. Kroz globalnu platformu kompanije, unapredićemo usluge koje nudimo domaćim i međunarodnim klijentima – investitorima, developerima i zakupcima. Radujemo se što ćemo integrisati i iskoristiti Colliers-ov domet, uspostavljenu infrastrukturu i liderstvo u industriji, kako bismo podstakli naš rast, udeo na tržištu i mogućnosti pružanja usluga klijentima“, kaže Vladimir Vukićević, CEO u West Properties.

Davoud Amel-Azizpour ističe da West Propertis ima veoma uglednu reputaciju, koja će sa platformom Colliers-a iza sebe, a pod vođstvom Vladimira Popovića i Vladimira Vukićevića, biti još uglednija i uspešnija. „Radujemo se partnerstvu sa WP timom, i mogućnosti da pružimo podršku i njima i našim klijentima, kako bismo maksimalno iskoristili real estate potencijale“, dodaje Amel-Azizpour.

West Propeties će rebrendirati svoje poslovanje i početi da nastupa na tržištu kao Colliers od dana ove objave i biće jedina kompanija koja ima legalno pravo da koristi ime Colliers firme na tržištu Srbije.

O Colliers-u

Colliers (NASDAK, TSKS: CIGI) je vodeća kompanija za pružanje profesionalnih usluga u sektoru nekretnina i upravljanje investicijama. Sa poslovanjem u 62 zemlje, naših 17.000 preduzimljivih profesionalaca klijentima pruža stručne savete o nekretninama i investicijama. Više od 27 godina, naše iskusno rukovodstvo, sa značajnim unutrašnjim vlasništvom, obezbeđivalo je akcionarima godišnji povraćaje ulaganja od 20%. Sa godišnjim prihodima od 4,3 milijarde dolara i 65 milijardi dolara imovine pod upravljanjem, Colliers maksimizira potencijal imovine i realnih sredstava kako bi ubrzao uspeh naših klijenata, naših investitora i naših ljudi. Saznajte više na corporate.colliers.com, Tvitter @Colliers ili LinkedIn.

Izvor: Colliers

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.