PKS I WWF DODELJUJU GRANTOVE UDRUŽENJIMA I ORGANIZACIJAMA KOJE SE BAVE ZAŠTITOM ŽIVOTNE SREDINE

25. Aug 2022
Photo: Pixabay

Privredna komora Srbije i WWF (World Wide Fund for Nature) u okviru projekta „Akcije Srbije u oblasti životne sredine, prirode i klime - Bezbedna priroda i klima“ objavljuju poziv za učešće na konkursu za dodelu strateških grantova 2022, koji je namenjen udruženjima građana i organizacijama civilnog društva Republike Srbije, fokusiranim na pitanja zaštite životne sredine i klimatskih promena.

Projekat podržan od strane EU kroz Program podrške civilnom društvu ima za cilj formiranje mreže organizacija civilnog društva u Srbiji, koja će sprovoditi održive ideje iz oblasti zaštite životne sredine i klime, i ujedno unapređenje njihovih kapaciteta, kako bi bile važan sagovornik u daljem kreiranju politika iz ovih oblasti, navedeno je u saopštenju PKS.

Program podrazumeva finansijsku podršku za sprovođenje projekta iz oblasti zaštite životne sredine u maksimalnom iznosu od 18.000 evra po projektu, jačanje finansijskih, programskih i operativnih kapaciteta kao i tematsko umrežavanje OCD, institucija i domaćih i međunarodnih organizacija.

Projektni predlog treba da doprinosi sledećim ciljevima:

- cilj 1: Poboljšanje kapaciteta predstavnika organizacija civilnog društva za praćenje lokalnih i nacionalnih politika i propisa u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promena;

- cilj 2: Istraživanje i analiza nedostataka u upravljanju politikama i regulatornim okvirima koji se odnose na zaštitu životne sredine i ublažavanje klimatskih promena;

- cilj 3: Zalaganje za ispravne i efikasne lokalne i nacionalne politike zaštite životne sredine i klimatskih promena;

- cilj 4: Promovisanje dijaloga i aktivnog angažovanja građana kao preduslov za postavljanje efikasnih reformi i politika iz oblasti životne sredine za pristupanje EU;

- cilj 5: Podizanje svesti o važnosti uspostavljanja ispravnih i efikasnih politika zaštite životne sredine i klimatskih promena koje omogućavaju razvoj održivog ekosistema u Republici Srbiji.

Prijava učešća vrši se isključivo elektronskim putem, slanjem tražene dokumentacije na email adresu: grantovis@wwfadria.org najkasnije do četvrtka, 22. septembra 2022. godine u 15 sati.

Više informacija može se dobiti učešćem u Zoom info sesiji, koja će biti održana 2. septembra u 12 sati. Prijava za info sesiju vrši se putem imejla grantovis@wwfadria.org.

Potrebna dokumentacija kao i detaljno Uputstvo za podnošenje prijave nalazi se na linku (baner "Konkursna dokumentacija" na dnu stranice).

 

Izvor: ekapija.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.