VERY PERI – BOJA GODINE ZA 2022.

10. Jan 2022
Photo: stylist.co.uk

Institut za boje Pantone, vodeći svetski brend iz oblasti kolor konsaltinga, objavio je da će boja zimzelena u plavoj nijansi, po imenu Very Peri, obeležiti ovu godinu.

VERY PERI, NOVA PANTONE BOJA ZA 2022.

Iako bi laici za ovu boju rekli da je varijanta ljubičaste, Pantone je definiše kao „dinamičnu mešavinu plave nijanse boje zimzelena sa živahnim crvenim podtonom ljubičaste, koja kombinuje vernost i postojanost plave sa energijom i uzbuđenjem crvene”.

Prognozira se da će se ova boja naći baš svuda – od trendova na društvenim medijima i uličnog stila, do modnih pista i crvenih tepiha.

Iako tek najavljena, Very Peri boja je već našla svoje mesto na nekim revijama visoke mode, u stilovima nekih poznatih ličnosti, ali i na pojedinim komadima poznatih brendova odeće i aksesoara.

Lejdi Gaga se baš u ovoj boji haljine marke Gucci pojavila na premijeri filma „Kuća Gučijevih” u Londonu,  u kom se kao glavna glumica odlično pokazala.

LEJDI GAGA NA PREMIJERI FILMA "KUĆA GUČIJEVIH"

Pevačica Kamila Kabeljo i glumica Anja Tejlor-Džoj takođe su već ponele ovu boju na sebi, na prestižnim događajima poput Met Gala i CFDA Fashion Awards, a kaput u ovoj boji nosi i potpredsednica SAD-a Kamala Haris. 

KAMALA HARIS, POTPREDSEDNICA SAD-A

ANJA TEJLOR-DŽOJ

Very Peri boja je našla svoje mesto i u poslednjim kolekcijama visoke mode. Brendovi kao što su Valentino, Lanvin, Bottega Veneta, Tracy Chu, uveliko kreiraju linije odevnih predmeta u ovoj upečatljivoj nijansi.

VALENTINO

BOTTEGA VENETA

Tekst: DRAGANA MINIĆ

Foto: wwd.com

 

2022. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.