TESLA MODEL 3 OSVOJIO EVROPU U 2021.

13. Jan 2022
Photo: tesla.com

Tesla model 3 je na dobrom putu da postane najprodavanji električni automobil u Evropi u prošloj godini. Sa 112.687 prodatih vozila od januara do novembra, obezbedio je daleko bolji plasman na tržištu električnih vozila od evropskih konkurenata kao što su Volkswagen i Renault.

Prema podacima JATO Dynamics-a, Tesla model 3 našao se na vrhu ukupne liste prodaje novih automobila i time postigao istorijski rezultat u automobilskoj industriji, uz naglasak da je i prvi električni automobil sa takvim uspehom.

Poređenja radi, model Volkswagen ID.3 je u periodu od januara do nevembra 2021. dostigao prodaju od 62.467 vozila, dok je Renault Zoe stigao do 60.362 novih vlasnika.

Porast prodaje automobila sa smanjenom i nultom emisijom gasova je evidentna. U novembru je njihova prodaja iznosila 26 odsto od ukupne prodaje automobila, čime je zabeležen porast od 12 odsto u poređenju sa 2020, a pet odsto u odnosu na 2019. godinu.

U skladu sa novim globalnim ekološkim zahtevima, a istovremeno i tržišnim, sva je prlika da će proizvođači automobila u budućnosti forsirati prodaju električnh automobila i da će Tesla model 3, ali I ostali Teslini modeli, ostati dominatan izbor vozača.

Cene ovog Teslinog modela kreću se od 40.000 evra pa naviše.

Tekst: D. MINIĆ

Foto: tesla.com

2022. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.