ADA MALL POSTAVIO KOŠNICE ZA MEDONOSNE PČELE NA SVOM KROVU

19. Jul 2022
Photo: adamall.com

Ada Mall je prvi tržni centar koji uzgaja medonosne pčele na svom „zelenom krovu“ preko namenski izgrađenih košnica. Visoko iznad frenetičnih beogradskih gradskih ulica, prepunih kupaca koji kupuju, turista u obilasku i radnih ljudi, u Ada Mall-u ćete pronaći nove komšije koji su takođe zauzeti kao pčele, i to sa dobrim razlogom: oni jesu pčele!

„Ove sezone košnice držimo na krovu tržnog centra Ada Mall. Borimo se da osnažimo lokalnu zajednicu i podstaknemo ljude da gaje pčele kao ekološku inicijativu, jer smo raličiti. Kada je tim Ada Mall-a razmatrao ideje za održivost, pomislili smo: „Šta ako uradimo nešto drugačije? Šta ako uradimo nešto sa malo više srca i duše?”, navode iz kompanije.

Na pitanje  „Ima li dovoljno zelenila? Ima li dovoljno polena?“ njihov odgovor je: „Bili biste iznenađeni.“ Pčele pronalaze cvetne bašte i drveće na terasama ovog tržnog centra i Ada Ciganliji da bi se hranile a svakodnevno vraćaju na isto mesto, u svoje košnice na krovu Ada Mall-a.

 

Izvor: adamall.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.