ZIMSKE RADOSTI NA STAROJ PLANINI

01. Jan 2022

Hotel Stara Planina, koji svojim visokim standardom i vrhunskom uslugom već godinama dobija najviše ocene na sajtovima kao što su Booking i Tripadvisor, spreman je da i ove zimske sezone pruži nezaboravan ugođaj svojim gostima. U čemu sve možete da uživate ako odlučite baš ovde da se odmorite, ispričao nam je Goran Karadžić, v. d. direktora Javnog preduzeća Stara planina.

GORAN KARADŽIĆ, V.D. DIREKTORA JP STARA PLANINA

Stara planina poslednjih godina postala je veoma atraktivna destinacija za odmor. Kako se Hotel Stara Planina spremio za ovu zimsku sezonu?

Hotel Stara Planina je pravi planinski spa centar koji radi 365 dana u godini, što znači da smo uvek spremni da našim gostima pružimo vrhunski ugođaj i odmor. Popunjenost hotela je zadovoljavajuća tokom cele godine, a zimi se uvek traži mesto više jer se, naravno, nalazimo na planini koja je bogata snegom i usluga je i više nego konkurentna, pogotovo za porodični odmor. Moram da napomenem da smo deci od četiri do deset godina, uz boravak od sedam noćenja, obezbedili opremu i besplatnu školu skijanja. Tako da cela porodica može da uživa u snegu i drugim uslugama hotela.

Hotel je kategorisan sa četiri zvezdice, iako vi volite da kažete da vredi za pet, o čemu svedoče i ocene na Booking-u i Tripadvisor-u. Šta sve hotel nudi gostima što ga čini tako atraktivnim?

Prvo, svi gosti hotela imaju obezbeđeno mesto za svoja vozila u podzemnoj garaži našeg hotela, što je u planinskim uslovima jako bitno, jer kod nas gosti dolaze da se opuste, a ne da razmišljaju gde im je auto, da li će morati da sklanjaju sneg sa njega i šta će naći ispod. Ono što gosti posebno vole kod nas je naša usluga na bazi all inclusive light, a to znači, bogati doručak, ručak, raznovrsna večera, uključeno piće uz obroke (lokalno stono vino, pivo, voda, bezalkoholna gazirana i negazirana pića). U uslugu je uključeno i korišćenje Spa i Fitness centra, a za najmlađe imamo i školicu plivanja. Mališani od treće do dvanaeste godine mogu koristiti igraonicu gde će ih čuvati i zabavljati naši animatori. Pored toga imamo teenage klub, igrice, bilijar, stoni tenis i još mnogo drugih zanimacija. Vodili smo računa da se naši gosti osećaju posebno i da se stvarno odmore i uživaju.

Lokacija hotela je vrlo specifična zato što je šira okolina nenaseljena, tako gosti mogu da uživaju u čistoj prirodi, a zimi u snegu i dobrom skijanju. Kako će zimske radosti izgledati ovih meseci kod vas?

Svi ljubitelji planina kažu da smo jedna od najlepših planina, mi kažemo da smo najlepša. Za ski staze pobrinuli su se naši prijatelji iz Skijališta Srbije, tako da smo sigurni da ne zaostajemo za najvećim ski centrima u svetu. Ako znamo da se prva gondola u Srbiji nalazi baš kod nas, na samo 20 metara od hotela, i da topovi za veštačko osnežavanje već uveliko rade, jasno vam je da naši skijaši i drugi ljubitelji snežnih sportova imaju podlogu za pravo uživanje i da će ovaj ski opening biti vrhunski. Ovde se ništa ne prepušta slučaju, sve je podređeno našim gostima i njihovom opuštanju, zato nam se svi sa zadovoljstvom vraćaju.

Osim Hotela Stara Planina, u blizini je još jedan hotel SP Resorta, Babin zub, kao i planinski dom Midžor. Da li gosti koji su tu smešteni mogu da koriste usluge hotela Stara planina?

Gostima u ova dva objekta obezbeđeni su specijalni popusti za korišćenje usluga u Hotelu Stara Planina. Morali smo da vodimo računa i o gostima Hotela Stara Planina koji, naravno, imaju prioritet.

Kakvi su potencijali Stare planine za izgradnju novih hotelskih kapaciteta? Da li bi vam konkurencija dobrodošla?

Potencijali Stare planine su izuzetni u svakom pogledu. Planirana je izgradnja sportske sale, jer smo savršena destinacija za sportske pripreme. Hotel se nalazi na 1.500 m nadmorske visine i na udaru je dva morska talasa vetra (sa Crnog i Egejskog). Razuđenost vazduha je kao da se nalazimo na 1.000 m, zato priroda i jeste prelepa jer se na toj nadmorskoj visini nalazi i listopadno drveće, a ne samo četinari. Planirano je i javno privatno partnerstvo sa potencijalnim investitorima, tako da i neće biti baš prava konkurencija, jer svi radimo u interesu Stare planine. Ima nekih naznaka da možda postanemo i zimski olimpijski centar, ali da ne otkrivamo baš sve.

Tekst: ANA KRALJ

Foto: JP STARA PLANINA

 

 

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.