SVETSKA TURISTIČKA ORGANIZACIJA: SRBIJA ZABELEŽILA UBEDLJIVO NAJVEĆI RAST TURISTIČKOG PROMETA

27. Sep 2022
Photo: Pixabay

Prema najnovijem izveštaju Svetske turističke organizacije (UNWTO), objavljenom povodom svetskog dana turizma, Srbija se nalazi na svetskom vrhu po oporavku u ovoj oblasti.

Od januara do jula ove godine naša zemlja je zabeležila ubedljivo najveći rast turističkog prometa, 73% veći u odnosu na nivoe iz 2019. među zemljama koje izveštavaju o tom parametru, pokazujući da su promocija turizma, otvorene granice i opšti oporavak industrije posle pandemije doprineli rastu uprkos visokoj inflaciji, navedeno je na sajtu Ministarstva turizma, prenosi ekapija.com.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozdravila je objavljivanje najnovijeg izveštaja Svetske turističke organizacije i navela da je takav zaključak bio očekivan, uzevši u obzir do sada postignute odlične rezultate.

„Uprkos izazovima, dočekujemo Svetski dan turizma u znaku rekordnih rezultata i izuzetnih uspeha. Broj turističkih dolazaka od početka godine porastao je 48,1% u odnosu na isti period prošle godine, dok je devizni priliv od turizma tokom prvih šest meseci porastao 57, 9% u odnosu na isti period 2021. godine. Svetska turistička organizacija je prepoznala ovaj rekordni rast, i to je zapravo jedan snažan vetar u leđa i moćan podstrek koji nas ohrabruje na još veće uspehe“, poručila je Matićeva.

 

Izvor: ekapija.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.