SVEMIRSKI TURIZAM U PRVOM MESEČEVOM RIZORTU

06. Oct 2022
Photo: dezeen.com

Da, došlo je vreme vreme i za to. Ipak, prvi rizort na Mesecu zapravo će biti otvoren – na kopnu. Dizajneri Sandra Metjuz i Majkl Henderson kreirali su koncept za rizort u obliku lopte, visine 224 metra, koje bi uključivao iskustvo kao da ste na Mesecu. Rizort po imenu Mesec sastojao bi se od loptaste čelične konstrukcije u okviru koje bi bio hotel, dok bi atrakcija nalik površini Meseca bila izgrađene na dva od tri sprata kružnog podijuma. Biće to luksuzna destinacija koja će gostima omogućiti da šetaju po površini Meseca, dok istražuju autentičnu koloniju na Mesecu – svemirski turizam za sve!

Autori projekta očekuju da će rizort služiti i za obuku astronauta, kao i globalnim korporacijama i svemirskim agencijama da pokažu svoju tehnologiju. Ideja je da se po jedan rizort otvori u Severnoj Americi, Evropi, Bliskom istoku i Aziji. Prvi rizort verovatno će biti izgrađen u Dubaiju. Autori procenjuju da će izgradnja svakog rizorta koštati 5 milijardi dolara i da će privući 10 miliona posetilaca godišnje.

P.V.

Foto: dezeen.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.