POČINJE SA RADOM NOVI TERMINAL NA BEOGRADSKOM AERODROMU

03. Apr 2023
Photo: Belgrade Airport

Novoizgrađeni deo centralne zgrade terminala beogradskog aerodroma, površine više od 11.000 m2, od sutra će biti u funkciji, saopšteno je iz kompanije Belgrade Airport.

Kako se navodi, novoizgrađeni deo terminala unaprediće proces prihvata i otpreme putnika i poboljšati korisničko iskustvo u pogledu veličine i udobnosti prostora, a donosi i dve važne novine u tokovima putnika. U pitanju su novi šalteri za prijavu putnika na let 100 i 200 (201-212) koji se sada nalaze u prizemlju novoizgrađenog dela terminala. Takođe, novina je i da će se od sada na prvom spratu prvo vršiti pasoška, pa onda bezbednosna kontrola pre ukrcavanja na let.

„U ovoj fazi radova, u zavisnosti od svog leta, putnici će se prijavljivati u prizemlju postojećeg terminala na šalterima od 200 do 600 ili u novoizgrađenom delu, na šalterima 100 i 200, a zatim će nastaviti na prvi sprat novog centralnog dela, gde sada prvo prolaze pasošku, a zatim bezbednosnu kontrolu, što predstavlja još jedan inovativan pristup u tehnologiji upravljanja tokovima putnika“, navodi se u saopštenju.

U toku su i radovi na modernizaciji predmetnog prostora kako bi se kreirala nova duty free zona od skoro 3.000 m2 i veliki centralni trg sa novim komercijalnim objektima i različitom ponudom. Takođe, tokom 2023. godine predviđena je i rekonstrukcija i adaptacija više od 16.000 m2 starog dela zgrade terminala.

Završetak svih ključnih radova na projektu očekuje se tokom 2023. godine, što će omogućiti da do kraja koncesije beogradski aerodrom dostigne ukupan kapacitet opsluge od 15 miliona putnika godišnje.

Tekst i fotografije: Belgrade Airport

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.