NAJLEPŠI OTVORENI BAZENI ZA CELU PORODICU

22. Jul 2022
Photo: s-klub.com

Vrelina letnjih dana koji nam predstoje izazov je za sve one koji će vreme provoditi u gradovima, još uvek strpljivo iščekujući svoj godišnji odmor. Zato, ako ovog vikenda ne brčkate noge u morskoj vodi, pođite sa nama u obilazak mesta na kojima ćete se podjednako rashladiti i pronaći  utočište od visokih letnjih temperatura. Naša zemlja, istina, nema izlaz na more, ali je bogata prirodnim banjama i luksuznim bazenima od kojih smo za vas izdvojili osam najlepših u koje možete da se uputite ovog vikenda. Slatko je kupati se i u slatkoj vodi, zar ne?

BAZENI HORIZONT, SURDUK

Kompleks bazena Horizont se nalazi u Surduku, na Dunavu nedaleko od Slankamena. Prostire se na površini od 20.000 metara kvadratnih. Bazeni su profesionalno projektovani, tako da se pri gradnji vodilo računa o svakom detalju.

Kompleks ima pet otvorenih bazena, a svaki bazen je specifičan na svoj način. U nekima od njih se nalaze delovi sa đakuzijima, barom ili vodopadom. Dva bazena su predviđena za razne sportske igre, dok je jedan dečji. Radno vreme bazena je od 10h do 20h svim danima.

Bazeni Horizont imaju mogućnost parkinga sa 400 mesta, kao i wellnes program, joga programe i mogućnost noćnog kupanja. Ulaz na bazen se plaća 800 dinara vikendom za odrasle, a za decu 400 dinara. Ukoliko neko želi može da iznajmi VIP sadržaj što obuhvata dušek za tri osobe ili separe krevet.

FOTO: MAPIO.NET

BAZENI JUNAKOVIĆ, APATIN

Bazeni banje Junaković nalaze se 4,5 kilometara od Apatina. Kompleks ima 10 otvorenih bazena sa temperaturom vode oko 32°C. Voda u bazenima je dubine od 700 metara. Ovi bazeni po svom kvalitetu spadaju u isti rang sa bazenima u banjama u Karlovim Varima i Harkanju.

Banja ima medicinske terapije za lečenje raznih vrsta reumatizama, ortopedskih problema, steriliteta i neuroloških problema. U kompleksu se nalazi još i osmostazna kuglana, četiri teniska terena, dve finske saune, teretana i zatvoreni bazen.

Ulaz na bazene Junaković se plaća 350 dinara, a za decu 200 dinara. Radno vreme bazena vikendom je od 9h do 19h.

FOTO: BANJA-JUNAKOVIC.RS

BANJA VRUJCI

Banja Vrujci se nalazi nedaleko od Valjeva u opštini Mionica. Ova banja je još uvek u svom razvoju. U mestu se nalaze stari bazeni blizu hotela, sa izvorskom vodom i kanalima sa lekovitom vodom. Novi bazeni su nedaleko od centra banje. Novi kompleks čini pet bazena koji se prostiru na površini od 1,5 hektar.

U letnjem periodu banju Vrujci poseti veliki broj turista. Mazanje lekovitim blatom je od velikog značaja za ljude koji imaju probleme sa reumom. Blato nije preporučljivo za one koji imaju problema sa srcem.

Kompleks bazena u Vrujcima ima sve ono što je neophodno za ugodno proveden letnji dan. Tu su kafić, kiosk sa hranom i frižideri sa sladoledima. Vrujci su jedina banja u Srbiji koja je uvela masaže voćem, tako da ovde možete da uživate u relaks masažama tela malinom, lubenicom ili šljivom.

Ulaz na bazen se vikendom plaća 700 dinara za odrasle i 400 za decu, a radno vreme je od 9h do 17h.

FOTO: BOOKAWEB.COM

QUEEN BAZENI, DOBANOVCI

Queen bazeni se nalaze u Dobanovcima. Od centra prestonice su udaljeni oko 25 kilometara, ali nalaze se odmah do auto-puta, što umnogome olakšava dolazak. Takođe, većina privatnih bazena omogućuje privatni parking, pa ne treba da se mučite da pronađete slobodno mesto. Ovaj kompleks u ponudi ima raznovrsne sportske aktivnosti, a svakako najinteresantniji je akva-park. Radno vreme bazena je od 10h do 19h, a cena dnevna karte za odrasle je vikendom 700 dinara, dok za decu iznosi 300 dinara.

FOTO: QEENBAZENIDOBANOVCI.RS

S-KLUB, JAKOVO

S-Klub u Jakovu poseduje najveći bazen u Srbiji (70 sa 30 metara), a u okviru akva-parka nalazi se osam bazena i 12 tobogana. Velika je atrakcija za klince, ali ni roditelji nisu zapostavljeni. Radno vreme bazena vikendom je od 10h do 19h.

Cena dnevne karte tokom radnih dana za odrasle je 800 dinara, deca do 150 centimetara plaćaju 500 dinara, a deca preko toga isto kao i odrasli – 800 dinara. Trebalo bi napomenuti da su cene ulaznica za dane vikenda više, te iznose 1000 dinara za odrasle i decu preko 150 centimetara, odnosno 600 dinara za decu do 150 centimetara.

FOTO: S-KLUB.COM

TERME ŽDRELO

Banja Ždrelo nalazi se u Istočnoj Srbiji u podnožju Homoljskih planina, u dolini reke Mlave. Slobodno možemo reći da je Banja Ždrelo banja novih generacija i svojim jedinstvenim izgledom polako dobija titulu lidera među banjama u našoj zemlji a i šire. Terme Ždrelo, jedinstveni akva park u Srbiji, radi preko cele godine, u vodi temperature od 30 do 40 stepeni. Terme Ždrelo raspolažu sa 9 bazena (4 zatvorena i 5 otvorenih bazena) kao i sa jednim bazenom sa slanom vodom. Bazeni rade svakog dana od 10h do 20h. Cena karte za dnevno kupanje iznosi 1200 dinara. Cena iznajmljivanja ležaljki svim danima iznosi 150 dinara.

FOTO: BOOKING.COM

SRC POSEJDON, STARI BANOVCI

SRC Poseidon je osnovan 2011. godine i nalazi se u Starim Banovcima, na samo pola sata vožnje od Beograda. Kompletan objekat i asfaltiranih 500 parking mesta su pokriveni video nadzorom. Objekat na raspolaganju ima otvorene bazene (sezonski), wellness & spa (sezonski), restoran za proslave i sobe za prenoćište.  

Gostima su na raspolaganju 3 bazena, jacuzzi kade, jacuzzi u pećini, kafić u vodi, bazen za ronjenje, dečiji tobogan, odbojka na pesku, mini golf, fast food restoran...

Radno vreme bazena je od 10 do 19h, a cena dnevne karte vikendom za odrasle iznosi 700 dinara, odnosno 400 dinara za decu od 2-10 godina.

FOTO: BAZENIPOSEIDON.RS

 

Tekst: Petra Vasiljević

2022. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.