GRAD SPLIT NA LISTI NAJBOLJIH SVETSKIH DESTINACIJA ZA VENČANJE

04. Nov 2022
Photo: Pixabay

Časopis o luksuznim putovanjima Condé Nast Traveller objavio je listu najboljih mesta na svetu za destinacijsko venčanje.

Nakon što su se ublažile mere u vezi pandemije koronavirusa, venčanja su postala sve učestalija. U svetu postoji mnogo idealnih mesta za udaju, od čarobnih imanja i prekrasno uređenih romantičnih drvenih dvorana do bezbroj hotela s velikim plesnim podijumima.

Neki parovi žele veliku tradicionalnu svadbu, drugi, pak, žele nešto intimnije slavlje, a postoje i parovi koji žele s najbližima otputovati i napraviti destinacijsko venčanje.

Na listi Condé Nast Travellera nalaze se razne zemlje širom sveta koje nude nešto posebno, nešto zbog čega vredi spakovati kofer i otputovati. U njihovoj zbirci omiljenih lokacija za venčanje našao se i jedan grad u Hrvatskoj – Split.

„Hrvatska brzo postaje jedna od najpopularnijih zemalja za organizaciju venčanja, zahvaljujući blizini Ujedinjenom Kraljevstvu, divnoj obali i istorijskim četvrtima sa starim kamenim središtima boje meda i živahnom kulturom. I premda možete pronaći čarobna mesta za venčanje rasuta po ostrvima i kopnu, Split se uzdiže iznad parapeta kao jedna od najistaknutijih destinacija za venčanje u ovom delu, a lako je videti zašto”, stoji na početku njihovog objašnjenja zašto je Split idealan za destinacijsko venčanje.

„Živahni obalni gradić, koji se proteže kilometrima duž istočne obale Jadranskog mora, već dugo privlači posetioce zahvaljujući globalno poznatim događajima, ali oni koji se žele venčati u Splitu, traže ukus njegove izvanredne ličnosti, želje za životom i arhitekture koja se veže uz tradiciju“, dodali su.

Među lokacijama u Splitu i okolini istaknuli su terasu Galerije Meštrović s koje se pruža pogled na more te ostrva Šoltu, Brač, Hvar i Vis.

„Brojne crkve uklopljene su u okolni krajolik, a obedovanje nakon venčanja održava se za stolovima razasutim po savršeno negovanim travnjacima. Takođe ćete pronaći mnoštvo hotela unutar grada idealnih za manje svečanosti”, napisali su. Po njima, najbolji period za destinacijsko venčanje u Splitu su meseci maj i jun te septembar i oktobar, kada nema toliko gužve i turista,“ prenosi bizlife.rs.

Od drugih destinacija širom sveta u svom članku istakli su jezero Como u Italiji, Santorini u Grčkoj, Škotsko ostrvlje, Ibizu, Cape Winelands u Južnoj Africi, Provansu u Francuskoj,  Marakeš i visoravan Atlas u Maroku, Bali te jezero Bled u Sloveniji.

 

Izvor: bizlife.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.