FRANCUSKA ĆE DO 2025. POSTATI NAJPOSEĆENIJA ZEMLJA NA SVETU

25. Apr 2023
Photo: Wirestock on Freepik

 

Španija je trenutno omiljena turistička destinacija u svetu i na prvom je mestu od 2021. godine. Očekuje se da će je do 2025. posetiti 89,5 miliona turista. Međutim, prema GlobalData procenama, Francuska će prestići Španiju i zauzeti prvo mesto do 2025, do kada se očekuje da je poseti 93,7 miliona turista, prenosi investitor.me.

„Posete Francuskoj i Španiji ostaće jake u godinama koje dolaze, a festivali, kultura i gastronomija predstavljaće veliku prednost“, rekla je Hana Fri, analitičarka za putovanja i turizam u GlobalData, u saopštenju. „Obe zemlje imaju šta da ponude posetiocima, sa svojom jedinstvenom kulturom, kuhinjom i atmosferom. Obe zemlje su takođe relativno velike, s raznolikim pejzažima, a svaka zemlja ima svoju jedinstvenu obalu.”

Šta Francusku čini tako popularnom turističkom destinacijom?

Francuska je slikovita i ima jednu od najpoznatijih kultura ishrane i kuhinje na svijetu. Nudi mnoštvo jedinstvenih muzeja umetnosti, antičke arhitekture, bogate istorije i, naravno, kultni Ajfelov toranj — koji izgleda mnogo zapanjujuće uživo nego na fotografijama.

Lako je dostupna vozom za putnike unutar Evrope i deli granice sa osam različitih zemalja, što verovatno doprinosi tome zašto 80% posetilaca Francuske čine evropski turisti, navodi londonski The Telegraph.

Saobraćaj je jedan od faktora koji GlobalData navodi kao francusku prednost, uključujući i novu železničku prugu koja se sada gradi.

„Jedan od ključnih transportnih projekata u zapadnoj Evropi je linija Ultra Rapid Train, koju Evropska komisija planira kako bi poboljšala povezanost između Lisabona u Portugalu i Helsinkija u Finskoj“, navodi se u saopštenju . “Program uključuje izgradnju 8.000 kilometara brze železničke mreže sa dva koloseka između Lisabona i Helsinkija, sa petljom oko Baltičkog mora. Železnička linija će prolaziti kroz Portugal, Španiju, Francusku, Nemačku, Dansku, Estoniju, Litvaniju, Poljsku i Finsku.”

Izvor: investitor.me

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.