DRŽAVLJANI SRBIJE MOGU U TURSKU SAMO UZ LIČNU KARTU

10. Jun 2022
Photo: pexels.com

Vlada Srbije donela je zaključak kojim je omogućeno građanima Srbije i Turske da državne granice obe zemlje prelaze sa važećom biometrijskom ličnom kartom.

Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje protokola br. 1 između Vlade Srbije i Vlade Republike Turske o izmenama i dopunama sporazuma o uzajamnom ukidanju viza, omogućio je građanima ove dve zemlje da državne granice prelaze sa važećom biometrijskom ličnom kartom radi unapređenja i olakšanog kretanja ljudi i prometa roba, saopšteno je posle sednice Vlade, prenosi portal Novosti.

Navodi se da je to od posebnog značaja imajući u vidu veoma razvijenu privrednu saradnju Srbije i Turske, kao i izuzetno veliki broj međusobnih turističkih poseta.

Podsećamo, do sada za ulazak u Tursku i boravak do 90 dana nije bila potrebna viza, dok je za duže boravke bilo neophodno vađenje ovog dokumenta.

Sva ograničenja ulaska u Tursku u vezi sa kovid-19, koja su bila na snazi, ukinuta su 1. juna 2022. godine. Tada je ukinuta i obaveza popunjavanja formulara za dobijanje tzv. HES koda za ulazak u Tursku, kao i njegovo korišćenje u zemlji.

 

Izvor: novosti.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.