TOP TRENDOVI LUKSUZNIH NEKRETNINA U 2023

09. May 2023
Photo: Pexels

Luksuzne kuće i stanovi su nekretnine koje nude izuzetan kvalitet, karakteristike i pogodnosti, često dizajnirane i izgrađene da zadovolje potrebe najzahtevnijih klijenata. Ove nekretnine obično odlikuju vrhunski materijali, najsavremenija tehnologija, napredni sigurnosni sistemi, zadivljujući pogledi, prostrani dnevni boravak i luksuzne završne obrade.

Trendovi luksuznih nekretnina mogu varirati u zavisnosti od lokacije, uslova na tržištu, preferencija kupaca i drugih luksuznih nekretnina u toj oblasti. Evo nekih istaknutih trendova luksuznih nekretnina koje primećujemo u 2023.

WELLNESS SADRŽAJI

Foto: Pixabay

Kupci sve više traže domove koji nude niz wellness sadržaja, kao što su teretane, bazeni, saune i sobe za meditaciju. Pored toga, mnogi dizajneri luksuznih kuća kreiraju više zelenih površina, uključujući bašte, zelene krovove i otvorene prostore za jogu i meditaciju.

PAMETNI DOMOVI

Foto: Freepik

Tehnologija pametnih kuća postala je standardna karakteristika u mnogim luksuznim domovima, a kupci traže nekretnine opremljene najnovijom tehnologijom, kao što su osvetljenje koje se kontroliše glasom, pametni termostati i automatizovani tretmani prozora.

VRHUNSKA ZAVRŠNA OBRADA I MATERIJALI

Luksuzni domovi su često opremljeni vrhunskim završnim obradama, kao što su mermerne ili granitne ploče, podovi od tvrdog drveta i plakari po meri, kako bi se stvorilo luksuzno i sofisticirano okruženje za život.

KUĆNE KANCELARIJE

Foto: Pixabay

Kako se rad na daljinu razvija u uobičajenu praksu, mnogi kupci luksuznih nekretnina traže domove sa namenskim kancelarijskim prostorom sa brzim internetom, mogućnostima video-konferencija i drugim pogodnostima za podršku životnom stilu rada na daljinu.

MODERAN I ODRŽIV ŽIVOTNI PROSTOR

Foto: Pixabay

Održive karakteristike postaju sve važnije za kupce luksuznih nekretnina, a mnogi traže domove sa karakteristikama kao što su solarni paneli, energetski efikasni uređaji i održivi građevinski materijali.

PRIVATNOST I BEZBEDNOST

Kupci luksuznih nekretnina često su zabrinuti za privatnost i sigurnost i traže nekretnine koje nude ulaze sa zatvorenom kapijom, sigurnosne sisteme, uređenje prostora za privatnost i druge sigurnosne karakteristike. Sistemi kućne automatizacije su često važni za kupce vrhunskog kvaliteta kako bi vlasnicima kuća omogućili da kontrolišu sve, od osvetljenja do bezbednosnih sistema, pritiskom na dugme.

LOKACIJA

Iako je lokacija oduvek bila važan faktor u nekretninama, kupci luksuza sve više traže nekretnine koje nude jedinstvene lokacije, kao što su imanja na obali, planinska skloništa i kuće u ekskluzivnim naseljima. Nekretnine u manje urbanim područjima, kao što su plaže ili planinski gradovi, idealna su područja za uživanje u više prostora i privatnosti.

PRILAGOĐENO LUKSUZNO MASTER KUPATILO

Foto: Pixabay

Kupci luksuza često traže nekretnine koje se mogu prilagoditi njihovim specifičnim potrebama i preferencijama, bilo da to znači dizajniranje kuće po meri od nule ili renoviranje postojeće nekretnine prema njihovim tačnim specifikacijama.

ŽIVOTNI PROSTOR ZA VIŠE GENERACIJA

Život sa više generacija postaje sve popularniji među kupcima luksuza. Mnoge luksuzne kuće sada uključuju apartmane za goste, odvojene dnevne prostore i privatne ulaze za članove proširene porodice ili osoblje koje živi.

POVEZANOST ENTERIJERA I EKSTERIJERA

Foto: Pexels

Luksuzni domovi nastaviće da brišu granice između unutrašnjih i spoljašnjih životnih prostora tako što će uključiti kuhinje na otvorenom, jame za vatru i kabine pored bazena kako bi se stvorio besprekoran protok između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora.

Izvor: luxuo.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.