NAJBOLJE KOMBINACIJE ZA KUHINJU U DVE BOJE

29. Jul 2022
Photo: thisoldhouse.com

Iako su bele kuhinje veoma popularne zbog svog čistog, jednostavnog dizajna i urednog izgleda, one ne moraju uvek biti jedini, ili pak, idealni odabir prilikom uređenja vašeg stambenog prostora. Dizajneri enterijera su tu da nam ukažu na to koja boja može biti najbolja za našu kuhinju, tako da pametno naglasi arhitektonske detalje ili transformiše neki starinski komad nameštaja. Ako pribegnete triku dvobojnih kuhinjskih elemenata, sa lakoćom ćete uneti novinu i ulepšati svoju kuhinju, a možete promeniti i ceo osećaj u sobi. Čak i osvetljavanje samo jedne oblasti — recimo ostrva — osvežavajućom nijansom može biti prava odluka prilikom dekoracije vaše kuhinje. Zato izađite iz zone komfora u kojoj vladaju samo dobra, stara bela i boja drveta, i iskoristite neku od najboljih kombinacija za kuhinju u dve boje prema odabiru thisoldhouse.com.

  1. Kombinacija morske i nebo plave boje

Jedan od sigurnih pristupa je kombinacija dve nijanse iste boje. U ovoj velikoj otvorenoj kuhinji, tamno plavo ostrvo zauzima centralno mesto, dok ormari nebesko plave boje definišu prostor visokog plafona, dobro se uklapajući i sa uređajima od nerđajućeg čelika i ostrvskim trakama od tamnog drveta.

  1. Kombinacija bele i zelene boje

Centralno ostrvo zelene boje upečatljivo je u ovoj izrazito beloj kuhinji ali, da ne bi u potpunosti dominiralo prostorom, dizajneri enterijera su pribegli tapetama na plafonu u odgovarajućoj zeleno-beloj šemi koje su, zajedno sa izloženim ukrasnim tanjirima, uspešno skrenule pažnju sa glavnog elementa u kuhinji.

  1. Kombinacija tamne i svetlo plave boje

Da bi dodali malo dubine jednostavnim ormarićima ​​u ovoj kuhinji, dizajneri enterijera su  iskoristili svetlo plavu na okvirima kuhinjskih elemenata, a tamniju nijansu plave na vratima i frontovima fioka.

  1. Kombinacija jarko crvene i mat crne boje

Ova dramatična kuhinja postigla je ravnotežu zahvaljujući kombinaciji boja jednakog intenziteta. Crni ormarići, u pozadini, u senci su crvenog ostrva u centru, dok svetli zidovi i radne površine uspešno ublažuju dominantne boje kakve su crvena i crna.

  1. Kombinacija žute boje limuna i limete

Žive boje dominiraju ovom kuhinjom gde su smeli zeleni kuhinjski elementi i sunčano žuto ostrvo ujedinjeni višebojnim kuhinjskim pločama. Tamni granit i pultovi od svetlog drveta svu pažnju usmeravaju na ovu veselu paletu boja.

  1. Kombinacija tamno plave i bele boje

Kada bela boja previše dominira prostorom, svi lepi detalji kojima soba može da se pohvali kao da se u nju stapaju i postaju nevidljivi. Zato su u slučaju ove kuhinje dizajneri enterijera iskoristili plavu boju kako bi akcenat stvili na pod i time dali dubinu prostoru. Ista boja se javlja i na vratima kao i na okvirima otvorenih kuhinjskih elemenata što ovoj kuhinji daje poseban šarm.

  1. Kombinacija svetlo sive i rezedo plave boje

Da bi ovoj kuhinji dali malo čarolije a da, pritom, ispune želju vlasniku koji nije ljubitelj jakih boja, dizajneri enterijera su u ovom slučaju prostoriju opremili neutralno sivim elementima, koji se lepo slažu sa mramorno sivom ostrvskom radnom površinom, ali i rezedo plavim detaljima koji razbijaju sivilo prostorije.

  1. Kombinacija jarko crvene i svetlo žute boje

Ova ugaona kuhinja dekorisana je kombinacijom svetlo žute boje na crvenim elementima, a kao rezultat je nastala, na oko prijatna, dimenzija svetlo narandžasto-crvenih elemenata. Zelena tapeta dodatno ističe ove komplementarne boje, dok radna površina od bogate mahagonije sprečava da izgled bude previše jak.

  1. Kombinacija žute i plave boje

Nežno žuti ormarići u ovoj kuhinji dobro su istaknuti  zahvaljujući umirujućoj tamnoplavoj pozadini sa kojom se odlično slažu. Korišćenje plave boje na poleđini otvorenih polica prostoriji daje dubinu, dok pojedini beli elementi iznad i ispod žutih ormara i stakleni frontovi na vrhu daju osećaj prozračnosti.

  1. Kombinacija rezedo zelene i svetlo žute

Dizajneri enterijera su prilikom dekoracije ove kuhinje koristili nežne boje, od svetlo žute za kuhinjske elemente, do rezedo zelene boje za vrata frižidera, i time postigli sentimentalni, seoski ambijent u kuhinji starinskog nameštaja. Crno-bele pločice doprinele su da sve boje u prostoriji skladno funkcionišu.

 

Izvor: thisoldhouse.com

Foto: thisoldhouse.com

 

2022. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.