MILANSKI SAJAM NAMEŠTAJA: ODRŽIVOST SA DIZAJNERSKIM POTPISOM

27. Jun 2022
Photo: salonemilano.it / Fratelli Boffi

Najznačajniji svetski događaj u industriji dizajna enterijera i nameštaja, Sajam nameštaja u Milanu, održan je ove godine od 7. do 12. juna, jubilarni 60. put. Nakon godinu i po dana odlaganja, u jeku pandemije koronavirusa, i prošlogodišnjeg septembarskog izdanja, organizovanog u znantno manjem formatu, zbog pandemijskih mera opreza, ovogodišnji Salone del Mobile bio je događaj koji su svi proizvođači nameštaja i dizajneri, ali i svi oni koji prate trendove u dizajnu enterijera, sa nestrpljenjem iščekivali.

ARMANI CASA

ARMANI CASA 

Kao što je i najavljivano, Salone del Mobile ove godine povratio je prepandemijski nivo u broju izlagača i posetilaca, tako da je ceo događaj bio vrhunski dizajnerski praznik tokom kojeg smo mogli da vidimo apsolutno sve trendove dizajna enterijera i nameštaja koji će dominirati u ovoj industriji narednih godinu dana. Sajam je okupio više od 2.000 izlagača iz celog sveta, uključujući i 600 dizajnera mlađih od 35 godina, koji su imali priliku da kroz svoja rešenja pokažu maksimalnu kreativnu slobodu.

CASSINA

PAOLO CASTELLI

Tema ovogodišnjeg Sajma nameštaja u Milanu bila je održivost u dizajnu i proizvodnji nameštaja, sa porukom da dalji razvoj ove industrije mora da neguje  ekološki pristup i svest o odgovornosti za životnu sredinu. Iako su se svi izlagači potrudili da svojim rešenjima odgovore na temu, ono što je opšti utisak jeste da se dizajn i ovog puta nametnuo kao neprikosnovena kategorija koju ne može da ograniči nijedna kriza ili uslov. Naprotiv, ispostavilo se da može samo da je oplemeni.

VERSACE HOME

TOM DIXON

Zato se i ove godine, u oku svih posetilaca i posmatrača Sajma nameštaja u Milanu, zadražala samo lepota, čiji vam delić, i to onaj sa najprestižnijim potpisima luksuznih brendova, prenosimo na ovim stranama.

BOCA DO LOBO

COVET HOUSE

Sajamski centar Fiera Milano nije, naravno, bio jedino mesto gde smo mogli da vidimo šta nam dizajneri i proizvođači nude novo za uređenje kupatila, kuhinja, devnih soba, terasa i dvorišta, ili kancelarija.

ROBERTO CAVALLI HOME

BUGATTI HOME

I ove godine, u isto vreme kad i Sajam meštaja, tradicionalno je održan i Fuorisalone, koji obuhvata širok spektar događanja u raznim delovima Milana, u slavu dizajna enterijera i nameštaja. Brojne izložbe, prezentacije, koncerti i performansi održani su širom Milana, a najposećniji, kao i obično, bili su oni koje su organizovali poznati brendovi.

Tekst: Ana Kralj

Foto: Salone del Mobile. Milano

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.