KAKO DA ENTERIJER STANA UČINITE FUNKCIONALNIM, ALI I MODERNIM?

22. Nov 2022
Photo: goodhousekeeping.com

Uređenje prostora u kome boravite i živite predstavlja vaše jedinstveno mesto, koje vas karakteriše i više nego što možete da zamislite. Iz tog razloga, veoma je bitno da stan u kome provodite najviše vremena sa svojim najbližima bude prvenstveno funkcionalan, ali i moderan i estetski unikatan. Ukoliko želite da napravite izvesne promene u svom mestu boravka, idealno je vreme da svoj enterijer stana uredite prema sopstvenim željama i potrebama, piše grenef.com.

ŠTA PODRAZUMEVA MODERAN STIL PRILIKOM UREĐENJA PROSTORA?

Sigurno ste imali prilike da vidite stanove koji su svetli, komforni, sa nameštajem jednostavnih linija, koji odišu udobnošću i svežinom. Današnji akcenat na moderno u enterijeru, upravo podrazumeva spoj funkcionalnosti i nenametljivosti, sa asocijacijom na dobro iskorišćen prostor, koji je ujedno i komotan.

Dominiranje neutralnih, svetlih boja učiniće svaku prostoriju prostranijom. Kako su zidovi glavni nosioci energije, trebalo bi birati lagane boje, koje će se nenametljivo uklapati sa detaljima i dekoracijom. Ukoliko želite da istaknete jedan deo zida, to možete učiniti dekorativnim kamenom, drugom bojom zida ili tapetom.

Pod ukrasima ili dekoracijom, uglavnom se podrazumevaju slike koje će krasiti vaše zidove, ali i detalji kao što su vaze i ostali predmeti koji će oplemeniti vaš stan. Zapamtite da je manje – u stvari više. Ukoliko želite da svom prostoru date unikatnu notu, uramite omiljene fotografije dragih ljudi i događaja i izaberite odgovarajući kutak u stanu, gde ćete ispričati svoju priču.

Nameštaj karakterišu jednostavne ivice, bez posebnih ukrasa. Međutim, ono što dominira je upravo veličina nameštaja, pa u modernom enterijeru akcenat je na masivnosti. To se odnosi na ugaone garniture, stolove, stolice, ali i krevete i ormare. Drvo i imitacija drveta ostaju dominantni materijali koji se koriste u izradi pločastog nameštaja, jer se najbolje uklapaju u svaki ambijent.

Zavese i tepisi prate prirodniji izgled, kao i materijal, koji je uglavnom u boho stilu.

MODERNO ZNAČI I DOBRO OSVETLJENO

Kod modernog uređenja stanova, osvetljenje igra dominantnu ulogu. To podrazumeva što više prozora, koji će omogućiti ulazak prirodnog svetla, ali i veštačkog, ukoliko uslovi ambijenta to ne dozvoljavaju.

U ovom slučaju, LED rasveta će prikupiti najviše simpatija, jer osim energetske efikasnosti i uštede struje, ovakav tip osvetljenja doprinosi prirodnijim tonovima i rasterećuje prostor. Uz malo kreativnosti, svetlo možete postavljati na zidove, plafone, podove ili u vidu lampi i uživati u romantičnoj atmosferi koju prave.

 

Izvor: grenef.com

Foto: goodhousekeeping.com

2022. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.