EVROVIZIJSKA SCENOGRAFIJA U ZNAKU „KINETIČKOG SUNCA“

06. May 2022
Photo: eurovision.tv

Samo nekoliko dana nas deli od 66. po redu Evrovizije, čiji će domaćin ove godine biti grad Torino. Da će takmičenje biti organizovano po najvišim standardima italijanskog stila, svedoči i impresivna scenografija koja za obeležje ima „Kinetičko sunce“.

Naime, novi izgled scenografije, za koju se pobrinula Frančeska Montinaro, zasnovan je na pokretima i svetlosti kinetičkog sunca. Imaće mogućnost prikazivanja pozorišnog pokreta, biće uokviren vodom i imaće bujnu italijansku baštu koja će preplaviti zrake ispred sebe. Navedeno scenografsko rešenje nosi naziv The Sun Within (Sunce iznutra).

Iza uspeha navedene Frančeske Montinaro kriju se radovi na scenografijama za Sanremo 2013. i 2019. Scenografskim rešenjem za Evroviziju 2022, nazvanim The Sun Within, zaokružila je trilogiju započetu sa navedenim maštovitim scenografskim rešenjima za Sanremo 2013. (The Ripped Backdrop) i 2019. (Trampoline in the Clouds), prenosi eurovision.tv.

Frančeska je otkrila da je ovogodišnja evrovizijska scenografija inspirisana italijanskim karakterom:

„Kinetičko Sunce“, izvor spektakularnih pokreta i trikova svetlosti, vlada binom i predstavlja naš italijanski stav: uvek u pokretu, buntovan, kreativan, gostoljubiv, strastven, intuitivan. Mi smo oni sa suncem u sebi, i ovo je naš način da budemo u ovom svetu.

Frančeska je u obzir uzela inkluzivnu prirodu takmičenja za Pesmu Evrovizije i gostoprimstvo italijanskog naroda, kada je započinjala rad na dizajnu scene.

„Kaskada vode koja uokviruje scenu, alegorijski predstavlja more koje nas okružuje, simbol naše kompleksne kulture. Bina je naše poluostrvo: zemlja u kojoj je svaki takmičar dobrodošao, bez obzira odakle dolazi".

Po Francescinim rečima, svi učesnici i delegacije će se osećati kao da su smešteni u bujnu italijansku baštu, u kojoj se vegetacija meša sa zracima svetlosti, suspendovana između stvarnosti i iluzije, koje se prenose u igrivu i arhitektonsku dimenziju.

Gledaoci koji budu pratili 66. takmičenje za Pesmu Evrovizije uživaće u novom vizuelnom iskustvu koje će oduzeti dah. Prema opisu emitera domaćina RAI, bina u isto vreme izgleda i moderno i klasično, spaja digitalno i analogno iskustvo, te će demonstrirati niz svetlosti i pokreta.

 

Izvor: eurovision.tv

Foto: eurovision.tv

2022. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.