POTVRĐEN PROJEKAT ZA GRADNJU KAMPUSA FAKULTETA LIKOVNIH UMETNOSTI

05. Apr 2023
Photo: Bureau Cube Partners

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potvrdilo je urbanistički projekat za formiranje kampusa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Bureau Cube Partners je u ime investitora, Unated Nations Development Programmes, izradio urbanistički projekat za rekonstrukciju i dogradnju postojećih objekata FLU na Savskom vencu, prenosi eKapija.

Foto: Bureau Cube Partners

Na parceli od 10.572 m2 na uglu ulica Mila Milunovića, Župana Časlava i Bulevara vojvode Putnika, biće zadržana namena postojeća tri objekta, uz rekonstrukciju i eventualno povezivanje pasarelom – slikarski atelje, administracija i održavanje nastave i depo i grafički odsek.

Foto: Bureau Cube Partners

U budućem kompleksu je planiran novi višenamenski objekat koji se sastoji od poslovno-rezidencijalnog dela (poslovni apartmani) zatvorenog tipa, namenjenog službenoj organizaciji Fakulteta, radionice za pripremu i obradu grafičkih ploča, depoa za grafičku i slikarsku zborku FLU i galerije.

U okviru ovog objekta gradiće se i podzemna garaža. Takođe je planiran i prostor za izlaganje skulptura na otvorenom.

Izvor: eKapija

Foto: Bureau Cube Partners

 

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.