ENERGIJA SUNCA U ENTERIJERU I KUĆE OD SLAME

15. Jul 2022
Photo: Pixabay

Međunarodna, peta po redu manifestacija i kongres Održiva arhitektura – energetska efikasnost biće održana od 07. do 09. 09. u Beogradu u Jugoslovenskoj kinoteci.

Zakazana su predavanja, izložbe, radionice, tribine i proglašenje pobednika konkursa „MIKRO EKO KUĆA 2022“. Kongres organizuju Udruženje EKOKULT plus i Magazin za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA, u saradnji sa arhitektonskim fakultetima iz Beograda, Zagreba i Podgorice.

Teme sa fokusom na održivi razvoj u arhitekturi

Kongres će, kroz sve segmente, obuhvatiti značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, savremenih tehnologija i sistema građenja.

Predavači, autoriteti u ovim oblastima, kroz recentne projekte i studije približiće javnosti svetske, savremene tokove u arhitekturi, dizajnu i vizuelnim umetnostima uopšte, kroz odgovarajući održivi i ekološki pristup stvaralačkim procesima i novim metodama u arhitektonskom projektovanju i dizajnu, uz upotrebu obnovljivih izvora energije, čistih i energetski efikasnih, zelenih tehnologija, nezagađujućih i recikliranih materijala. Na izložbi sponzora biće prikazane nove tehnologije, proizvodi i materijala koji se primenjuju u ekološkoj, održivoj i energetski efikasnoj arhitekturi.

Predavači

  1. Nina Edwards Anker, Nea Studio / SAD
  2. Vladimir Lojanica, Dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu/ Srbija
  3. Sonja Radović Jelovac, Studio Synthesis / Crna Gora
  4. Ad Kil, RO&AG Architecten / Holandija
  5. Marina Zajec, Arhitektura E.L.I. / Hrvatska
  6. Victor Marti & Faidra Matziaraki, Cometa Architecs / Španija
  7. Li Xiaodong, Li Xiaodong Atelier / Kina
  8. Francesco Di Gregorio, Di Gregorio Associati / Italija
  9. Špela Videčnik, Ofis Arhitekti / Slovenija
  10. Paulo Merlini, Paulo Merlini Architects / Portugalija

Na kongresu dve radionice

Na jubilarnom,petom kongresu zakazane su dve radionice. Prvu, na temu korišćenja solarne energije i primene u dizajnu i rasveti enterijera, vodi dr Nina Edwards Anker, član AIA i osnivač Nea studia specijalizovanog za arhitekturu i dizajn eneterijera. Drugu radionicu vodi Marina Zajec, arhitekta sa međunarodnim sertifikatom , stručnjak za zelenu gradnju i specijalista za gradnju zgrada prirodnim materijalima. Tema su  aspekti građenja pasivnih kuća od slame, piše biznisuregionu.com.

Karte do 01.09. s popustom

Rane prijave i uplate – kupovina karata sa popustom od 30 procenata moguća je do 01.09. godine, odnosno do popune mesta. Posle ovog roka cena karata biće u punom iznosu. Za studente smo omogućili kupovinu karata po posebnim cenama za studente. Sve informacije o prijavi i uplati karata možete naci na sajtu www.congress-saee.com.

 

Izvor: biznisuregionu.com

 

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.