ZAVRŠENA NAJVEĆA EVROPSKA TEHNOLOŠKA KONFERENCIJA TOMORROW

19. May 2023
Photo: Marko Obradović Edge

Nakon tri dana tokom kojih je više od 10.000 posetilaca pratilo 30 specijalnih predavanja i 10 panela, završena je najveća tehnološka konferencija Tomorrow, koja je svojim programom i izborom predavača postavila Beograd na mapu najznačajnijih tech prestonica u Evropi. Glavne teme konferencije bile su posvećene web3, blokčejnu, veštačkoj inteligenciji, gejmingu, nanorobotici i metaverzumu.

Tomorrow konferenciju otvorio je ministar informisanja i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Mihailo Jovanović, koji je gostima poželeo dobrodošlicu „u Srbiju – zemlju inovacija, kreativnosti i znanja“.

Foto: Marko Obradović Edge

Već prvog dana razgovaralo se o ulozi žena u kreiranju budućnosti, kao i o pomoći koju vlada može pružiti inovativnim tehnologijama. Na ovom panelu govorili su ministar Mihailo Jovanović, premijer Crne Gore Dritan Abazović, izvršni direktor Blokčejn centra Dubai Marvan Alzarouni, kao i počasni konzul Srbije u Singapuru Kelvin Čeng, dok je panel moderirao Nenad Paunović iz kancelarije premijerke Republike Srbije.

Video prvog dana: https://www.youtube.com/watch?v=P5G26QP3r3o

U nastavku prvog dana, na glavnim panelima razgovarano je o uticaju kriptovaluta na životnu sredinu, povezivanje NFT-a sa gejmingom i uticaju umetnosti na gejming, kao i o bezbednosti u kripto industriji.

Svi posetioci Tomorrow konferencije prve večeri mogli su da uživaju na nastupu koji je organizovan u saradnji sa EXIT Festivalom, a koji je priredio jedan od najcenjenijih live izvođača elektronske muzike – Paul Kalkbrener.

Već drugog dana najposećeniji je svakako bio panel proslavljenog Vladimira Đukanovića koji je posetioce upoznao sa filozofijom koja stoji iza veštačke inteligencije.

Video drugog dana: https://www.youtube.com/watch?v=IE4FAesC-ko

Nakon toga usledili su razgovori o kreiranju balansa između institucija i blokčejna, prepoznavanje i razumevanje “pametnih” ugovora, zatim kako NFT može pomoći da se svet umetnosti sačuva od urušavanja, kao i panel o koršćenju ChatGPT -a.

Svakako najveću pažnju drugog dana privukao je panel posvećen korišćenju veštačke inteligencije u obrazovanju.

Drugi dan spektakularno je završen nastupom proslavljenog muzičara Skot Pejdža, saksofoniste Pink Flojda, koji je učestvovao i na panelu posvećenom zavisnosti od digitalnih tehnologija.

Skot Pejdž / Foto: Marko Obradović Edge

Treći dan otvario je Vit Jedlička svojim predavanjem o državi Liberland, nakon čega su usledili razgovori o web 3, metavezumu, pravnim okvirima virtuelnih sredstava, regulisanju kriptovaluta, a najveću pažnju privukli su Kreg Selers, izumitelju stabilne valute Tethera – digitalnog američkog dolara, kao i Dan Held bitkoin edukator i savetnik za marketing u Trust Machines.

Video trećeg dana: https://www.youtube.com/watch?v=REF59__IVbk

Zavisnost od digitalnih tehnologija jedna je od trenutno najaktuelnijih tema, te je ova problematika u fokusu Exitovog panela „Life is Live”, kojim je zatvoreno ovogodišnje izdanje Tomorrow  konferencije.

Gosti su sva predavanja mogli da prate na 500 kvadratnih metara led ekrana, uz specijalne efekte na impozantnoj bini, na koju je prvog dana došao i Tomorrow astronaut, maskota konferencije, koji je pozdravio sve posetioce.

Beogradska, druga po redu Tomorow konferencija, usledila je nakon pravog tech spektakla u Dubaiju pred više od 12 hiljada učesnika, održanog u februaru ove godine. Domaćini Tomorrow konferencije Anita Kalergis i Zoran Tadić najavili su naredno beogradsko izdanje takođe u Štark Areni, a pre toga će konferecija doživeti i svoje drugo izdanje u Dubaiju, u februaru 2024.

Izvor: tmrwconf.net

Foto: Marko Obradović Edge

 

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.