XIAOMI SMART HOME UREĐAJI

28. Dec 2021
Photo: Xiaomi Srbija

Kompanija Xiaomi globalno je poznata kao jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona. Pored inovacija koje iz godine u godinu podižu lestvicu na tržištu pametnih telefona, Xiaomi je razvio ekosistem pametnih uređaja za kuću i tako uneo revoluciju u funkcionisanje domaćinstva i pomerio granice kućne zabave.

Doba pandemije potpuno nam je promenilo životne navike i svakodnevicu, milioni ljudi bili su primorani da se prilagode radu ili školovanju od kuće. U novim okolnostima, međutim, mnogi tradicionalni uređaji za kuću, pogotovo oni koji spadaju u mrežnu opremu, poput Wi-Fi rutera, nisu na dovoljno dobar način odgovorili potrebama „života od kuće“. To se pokazalo kao prilika, ali i izazov, za sve proizvođače pametnih uređaja za kuću, da nađu način da odgovore novim potrebama zajednice.

MI RUTER

Xiaomi je, čini se, uspeo da odgovori na mogućnosti koje je donela globalna situacija i u protekle dve godine lansirao je veliki broj uređaja koji značajno povećavaju kvalitet života u kući, kao što su prečišćivač vazduha, robot usisivač, pametna vaga i mnogi drugi. Takođe, predstavljeni su i uređaji koji služe za kućnu zabavu, poput tableta, zvučnika i Wi-Fi rutera. Pored vrhunskog dizajna i tehnologije, upravo se u širini portofolija ovih uređaja vidi inovativnost proizvođača i snažna komunikacija za Xiaomi zajednicom, koja je jedan od pokretača brenda.

Ono što odlikuje Xiaomi Smart Home uređaje jeste inovativan dizajn, ali i spoj uređaja, koje većina svakodnevno koristi, poput usisivača i fena za kosu, sa najsavremenijim pametnim tehnologijama, koji na taj način uspevaju da potpuno odgovore potrebama savremenog čoveka. Gotovo svi Xiaomi uređaji za kuću mogu se jednostavno kontrolisati putem aplikacije, čime se izbegavaju tradicionalni problemi. Takođe, većina uređaja ima ugrađenu i parent control opciju, zahvaljujući čemu odrasli ne moraju da brinu da li će neko od dece slučajno uključiti određeni uređaj.

MI ROBOT USISIVAČ

U širok dijapazon AioT uređaja spadaju i Mesh ruteri i Wi-Fi extenderi koji omogućavaju poboljšanje postojećeg Wi-Fi signala, što je veoma značajno, jer tokovi savremenog života uglavnom zahtevaju od pojedinca da neprestano bude online. Dobra internet konekcija praktično je uslov za normalno svakodnevno funkcionisanje.

LED STONA LAMPA

Xiaomi se u godinama iza nas pokazao kao brend koji voli da pomera granice i koji je spreman da sluša potrebe zajednice, a sve sa ciljem da kreira uređaje koji će doprineti kvalitetu života. Uprkos tome što svoju popularnost mahom duguje uspehu svojih mobilnih telefona, inovativnost i kreativnost kompanije ogleda se i u Smart Home uređajima, koji definitivno donose velike promene u savremeno funkcionisanje jednog domaćinstva i omogućuju korisniku efikasno i jednostavno rešenje za kontrolu i funkcionisanje doma i lakše upravljanje sopstvenim vremenom.

Tekst: KATARINA MIROSAVLJEVIĆ

Foto: XIAOMI SRBIJA

 

 

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.