U PLANU IZGRADNJA PRVE FABRIKE SOLARNIH PANELA U SRBIJI

19. Oct 2022
Photo: Pixabay

Opština Velika Plana oglasila je javnu prezentaciju Urbanističkog projekta za izgradnju fabrike za proizvodnju solarnih panela. Ovo će biti prva fabrika za proizvodnju solarne opreme u Srbiji.

Budući kompleks sastavljen iz proizvodne hale i magacina nalaziće se u okviru radne Servisno-mešovite zone Velike Plane, u blizini auto-puta Beograd-Niš, na površini od 12.601 m².

Prema projektu, kompleks podrazumeva gradnje tri objekta. U središtu kompleksa formiraće se velika, prizemna proizvodno-skladišna hala. Hala će sadržati odvojene magacine ulaznog repro materijala i magacin gotovog proizvoda u vidu panela.

Objekat će se graditi od prefabrikovanog armiranog betona sa termoizolacionim sendvič zidnim panelima i dvovodnim, slaganim krovom blagog nagiba. Poseban deo, funkcionalno vezan za halu, predstavljaće poslovni aneks u kojem će se nalaziti distributivna kuhinja, trpezarija, centralni hol, kancelarije...

Proizvodnja će se vršiti pomoću proizvodne linije (trake), sa koje će silaziti 25 solarnih panela na sat. Kako je navedeno, ulazni repro materijal dolaziće kao već gotov proizvod (solarne ćelije, Eva folija, kaljeno staklo, žica i trake za povezivanje ćelija...).

U planu je i gradnja saobraćajnice i parkinga sa 20 mesta. Projekat je na javnoj prezentaciji do 25. oktobra.

 

Izvor: ekapija.rs

 

2023. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.