SLOBODNA ZONA NOVI SAD PROŠIRUJE SE ZA 55 HEKTARA

25. Oct 2022
Photo: ekapija.com / Print screen / YouTube / Gradske info

Vlada Srbije odobrila je da se Slobodna zona Novi Sad proširi za još 55 hektara, na zemljišta na kom se grade fabrike kompanija Continental, kod Kaća, i Nidec, u radnoj zoni Sever IV.

Proširenjem zonem kompanije koje posluju na ovim lokacijma biće oslobođenje carina na uvoz roba, sirovina za proizvodnju, opreme i materijala koja se koristi u proizvodnji. Osim toga, biće oslobođene plaćanja poreza na pojedine usluge.

U pitanju je višegodišnja praksa Vlade Srbije da se investitorima koji dolaze u Novi Sad stvore bolji uslovi za poslovanje.

To je do sada urađeno i u slučaju kompanija Barry Callebaut, pogona kompanije CTP Gamma u kojima je smešten Lear, potom Naftne industrije Srbije, te kompleksa Pobeda u Petrovaradinu.

Sa novih 55 hektara, Slobodna zona Novi Sad će se značajno povećati, jer je do sada obuhvatala nešto više od 113 hektara zemljišta.

Izvor: ekapija.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.