SECURIFIRE 3000 SISTEMI DOJAVE POŽARA

20. Jun 2023
Photo: Securiton

Vrlo malo sistema za detekciju požara pruža zaštitu od požara jednako pouzdano kao SecuriFire 3000 kompanije Securiton. Sve njegove komponente, od mikroprocesora do operativnog sistema, dostupne su dva puta, što omogućava da iskoristite svaku dragocenu sekundu i pravovremeno odreagujete.

Dosledno redundantni dizajn sistema SecuriFire 3000 postiže ono što nijedan drugi sistem ne može: u slučaju da aktivni sistem ne funkcioniše, sekundarni sistem preuzima kompletnu operaciju, i to neprimetno. To garantuje maksimalnu dostupnost, a svaki se požar detektuje u sekundi – čak i ako je sistem za detekciju požara oštećen usled nekoliko prekida u ožičenju.

PRILAGOĐEN SVAKOM ZAHTEVU

SecuriFire 3000 nije samo izuzetno pouzdan, već je i izuzetno svestran i samim tim i isplativ, zahvaljujući njegovoj decentralizovanoj, modularnoj arhitekturi. U osnovi se sastoji od kontrolnih jedinica, SecuriLine petlje, displeja za signalizaciju i alarmiranje, kao i kontrolnih jedinica. Broj modula zavisi od veličine objekta i sigurnosnih zahteva. Više kontrolnih jedinica – maksimalno 16 jedinica – su povezane preko SecuriLAN-a kako bi stvorile moćan sveobuhvatan sistem. Do 14 SecuriLines-a (maksimalne dužine do 2.000 m) mogu biti povezane na svaku od tih kontrolnih jedinica – svaki sa maksimalno 128 uređaja (detektora požara, ručnih javljača, ulaznih i izlaznih uređaja, itd.).

JEDNOSTAVNO UPRAVLJANJE ZA REAKCIJU BEZ PANIKE

Kada plane požar, svaka sekunda koju dobijete pre nego što se počnete boriti sa požarom je zlata vredna. Displej i kontrolni panel su tako dizajnirani da se lako možete snaći i odreagovati na pravi način, čak i u veoma stresnim situacijama. SecuriFire je tako jednostavan za korišćenje, da sigurno dobijate te krucijalne sekunde. Upravlja se pomoću funkcijskih tipki i, što je inovacija, pomoću SecuriWheel-a, koji omogućava navigaciju kroz menije na 5.7 inčnom TFT displeju u boji, intuitivno i na korisnički prijateljski način. Dizajn prednjeg panela kućišta je takođe jednostavan: sadrži samo ikone, a ne oznake. Na taj način možete shvatiti trenutnu situaciju na prvi pogled.

Sva stanja sistema su prikazana u tekstualnom obliku na TFT displeju. Operater može izabrati između 4 jezika, čak i dok je sistem uključen. Uređaj ima i interfejs za spajanje printera i bus za proširenje za spajanje tri dodatne kontrolne i displej jedinice. Proširenje je dostupno kao ugradbena verzija (kontrolna jedinica) i kao samostalna verzija sa sopstvenim kućištem.

KONFIGURACIJA POSEBNIH DETEKTORA

Zahvaljujući jedinstvenoj funkciji „Konfig over linije“,„SecuriRAS ASD” i „SecuriSens ADV”, posebni detektori požara mogu se prikladno konfigurisati, aktivirati i održavati od strane SecuriFire 3000. Zbog toga dosadašnji posao pristupa svakom detektoru požara postaje nepotreban. Postojeći SecuriLine eKstended pruža sredstva za razmenu podataka i komunikaciju.

BENEFITI SISTEMA SECURIFIRE 3000

  • detekcija požara u deliću sekunde
  • sveobuhvatan dizajn hardvera i softvera
  • modularna i decentralizovana arhitektura
  • do 16 petlji sa 3.500 elemenata po kontrolnoj jedinici
  • interfejs podataka prema korisnicima i sistemima višeg nivoa
  • jednostavno planiranje, programiranje i korišćenje
  • najviši bezbednosni standardi

Više o sistemu pogledajte OVDE.

Tekst i foto: Securiton 

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.