REKORDAN BROJ BIZNISMENA NA SVETSKOM EKONOMSKOM FORUMU U DAVOSU

17. Jan 2023
Photo: Evangeline Shaw / Unsplash

Svetski ekonomski forum (WEF) u Davosu, 53. po redu, koji traje do 20. januara, okupiće rekordan broj biznismena, predstavnika najvećih svetskih kompanija, lidera država i poznate ličnosti, a učestvovaće i predstavnici Srbije.

Srbiju će predstavljati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministarka kulture Maja Gojković.

Predsednik Vućič biće govornik na panelu "Širenje horizonta Evrope" sa predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Mecolom, i premijerima Albanije i Irske, Edijem Ramom i Leom Varadkarom.

Forum u poznatom švajcarskom zimovalištu Davos poslednji put je održan u tradicionalnom terminu, u januaru, 2020. godine, pošto je 2021. bio organizovan virtuelno, a 2022. je održavanje bilo pomereno za maj zbog korona virusa.

Na ovom događaju okupiće se 52 šefa država, 56 ministara finansija, 19 guvernera centralnih banaka, 30 ministara trgovine i 35 ministara spoljnih poslova.

Ove godine Rusija neće učestvovati, dok će kineska delagacije imati posebnu ulogu. Takođe, velika očekivanja su i od visoke delegacije Ukrajine.

Događaju će prisustvovati šefovi Ujedinjenih nacija (UN), Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske trgovinske organizacije (STO).

Veličina ovog događaja se ogleda u vrednosti onih koji će prisustvovati forumu u Švajcarskoj. U pitanju su izvršni direktori i predsedavajući Foruma, te 1.000 partnerskih kompanija koje su aktivno angažovane u inicijativama i zajednicama.

Izvor: Blic Biznis

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.