POREZ NA IMOVINU U BEOGRADU BIĆE VEĆI PET ODSTO OD JANUARA

24. Oct 2022
Photo: Pixabay

Vlasnici nekretnina u Beogradu će od sledeće godine dobiti račune za plaćanje poreza uvećane do pet odsto. Predlog odluke o dopuni odluke o visini stope poreza na imovinu trebalo bi da se nađe na dnevnom redu Skupštine Grada u utorak, 25. oktobra, uz još tri predloga koja se tiču uređenja ove oblasti, koje se usklađuju sa stanjem na tržištu nekretnina, prenosi euronews.rs.

Cene nekretnina u poslednjih 12 meseci skočile su u svih osam zona, na koliko je Beograd podeljen, tako da će svi oni na čije ime se vode nepokretnosti za porez dati više novca nego prošle godine. Skupština Grada odredila je da taj iznos ipak ne sme biti veći od pet odsto, iako  su, prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, stanovi i kuće u Beogradu u staroj gradnji poskupeli oko 17 odsto, a u novogradnji oko 13 odsto. Kada su u pitanju beogradske opštine, cene u drugom kvartalu su u odnosu na isti period prošle godine najviše skočile na Paliluli, čak 27 odsto u novogradnji i oko 18 odsto u staroj gradnji.

Pred odbornicima će se naći i Predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti na teritoriji grada Beograda za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu, Predlog odluke o izmenama odluke o određivanju zona na teritoriji Beograda, kao i Predlog odluke o izmenama odluke o određivanju zona i najopremljenijih zona na teritoriji grada za utvrđivanje poreza na imovinu.

Izvor: euronews.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.