POMOĆ DRŽAVE ZA NOVI ŽIVOT JUGOSLOVENSKOG REČNOG BRODARSTVA

20. Dec 2022
Photo: Printscreen freepik.com

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je obeležavanju krsne slave Jugoslovenskog rečnog brodarstva, Svetog Nikole, poručivši zaposlenima da je njegov plan da Ministarstvo ozbiljnije stane iza te kompanije i učiniti sve da joj udahne novi život.

Vesić je ukazao na to da se od raspada Jugoslavije nije mnogo vodilo računa o JRB-u i da se to promenilo tek poslednjih nekoliko godina, dodavši da će se sada to intenzivirati, jer su i periodi koronavirusa i ukrajinske krize pokazali koliko je važno da država ima svog prevoznika na rekama, koji može da prevozi robu, kada ona na drugi način ne može da se preveze, navedeno je na sajtu Vlade.

On je dodao da je izuzetno važno to što je JRB opstalo, a u tome se uspelo samo zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca.

Ministar je najavio da naredne godine sledi tender za rekonstrukciju tri luke, i dodao da će država više pažnje posvetiti Dunavu i Savi, jer je to potpuno neiskorišćen potencijal. Takođe, kako je istakao, država će pomoći JRB-u da kupi novi ledolomac, a zajednički će raditi i na nabavci novih 10 barži, kako bi se ojačala flota.

Vesić je dodao da će se raditi i na jačanju kadra, kroz dualno obrazovanje, koje pruža mogućnosti za to, ponovivši da je cilj da Jugoslovensko rečno brodarstvo bude preduzeće koje će značajno doprinositi BDP-u i budžetu Srbije.

Jugoslovensko rečno brodarstvo je najveća srpska brodarska kompanija i jedna od pet najvećih na Dunavu.

 

Izvor: srbija.gov.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.