POČELO SA RADOM NOVO REMONTNO BRODOGRADILIŠTE ZA SUPERJAHTE ADRIATIC 42 U BIJELOJ

20. Oct 2022
Photo: investitor.me / Adriatic 42

Impresivna 108 metara duga superjahta "Black Pearl" prvi je brod koji je podignut iz mora na plutajući dok novog remontnog brodogradilišta za mega i superjahte Adriatic 42 u Bijeloj. Time je praktično počeo sa radom novi remontno-brodogradilišni kompleks u Bijeloj iza kojeg stoji konzorcijum brodograđevinske korporacije DryDocks World Dubai iz Dubaija i tivatskog Adriatic Marinasa - Porto Montenegra.

Svečanost zvaničnog otvaranja novog brodogradilišta biće upriličena 28. oktobra. To je potvrdio predsednik Borda direktora Adriatic 42 i CEO DryDocks World Dubaia, Rade Antolović.

„Zahvaljujući ogromnom radu, ulaganjima, posvećenosti i istrajnosti u proteklim mesecima sa zadovoljstvom mogu da najavim da će projekat Adriatic 42 zvanično biti otvoren 28. oktobra. Tog dana će Crna Gora dobiti jedinstveni objekat za popravku i održavanje megajahti i to će predstavljati početak nove ere razvoja jahting industrije u ovoj zemlji", rekao je Antolović u intervjuu agenciji Mina-business.

BRODOGRADILIŠTE ADRIATIC 42 / FOTO: ADRIATIC42.COM

On je dodao da će to ujedno značiti da će u Boki Kotorskoj, jednoj od najsigurnijih luka na svijetu, na svega nekoliko minuta udaljenosti, vlasnici jahti imati prestižnu luku za superjahte, Porto Montenegro, i mjesto za njihov remont po najvišim svjetskim standardima – Adriatic 42. Antolović je saopštio da, iako projekat nije zvanično otvoren, imaju ogromno interesovanje klijenata i već dogovorene poslove koji će se obavljati u Adriatic 42.

Antolović je rekao da im je cilj da tokom prve godine rada opsluže 14 superjahti, a da se taj broj, kroz period od pet godina, poveća na 109. Takođe je istakao da će proces prati najviši stepen bezbednosti i očuvanja životne sredine, kao i da će se koristiti alternativni izvori energije, i da će oprema biti u potpunosti energetski efikasna.

Izvor: vijesti.me

2023. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.