OTVOREN PRVI RAZVOJNI CENTAR IBM-A U NOVOM SADU

22. Dec 2022
Photo: srbija.gov.rs

Prvi razvojni centar IBM-a otvoren je u Novom Sadu u kojem će se razvijati tehnologije za potrebe ove tehnološke kompanije.

Generalni direktor IBM-a za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju Nikola Polić napomenuo je da će se u kancelariji te kompanije u Novom Sadu razvijati softver.

„Ovo je velika stvar za lokalni IBM, jer konačno otvaramo još jednu kancelariju u Srbiji, koja će se baviti vrlo konkretnim razvojem tehnologija. Za Srbiju je to važno, jer se time pokazuje da je ona odlično mesto za dolazak velikih tehnoloških kompanija. Zahvaljujući ovom razvojnom centru moći ćemo da pružimo bolje usluge i podršku korisnicima u širem regionu“, istakao je Polić, prenosi ekapija.com.

„Dolazak IBM-a na ovaj način je veliki signal i govori o tome da smo značajna destinacija na svetskoj poslovnoj mapi“, rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić prilikom otvaranja i podsetila da je ova kompanija u Beogradu do sada samo prodavala svoja rešenja, ali da nikada nije razvijala tehnologiju za svoje potrebe.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je da je taj grad prepoznat kao centar IT industrije.

U Novom Sadu imamo gotovo 900 IT kompanija u kojima je zaposleno deset hiljada ljudi. IBM-u želimo da se u Novom Sadu oseća kao kod svoje kuće, poručio je gradonačelnik.

U kancelariji IBM-a u Novom Sadu je trenutno zaposleno 38 inženjera, najavljuje se zapošljavanje još toliko, a reč je o mladim stručnjacima koji su se školovali na Univerzitetu u Novom Sadu.

 

Izvor: ekapija.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.